mfn2017 041840. augusztus 29. Ez a nap, amikor Magyarországon először készült nyilvános eseményen fénykép – vagy ahogyan akkor nevezték dagerrotípia. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége évente megrendezi e nap tiszteletére ünnepségét. Az idei évben, augusztus 26-án Szolnokon, az Aba-Novák AGÓRA Kulturális Központ adott helyet a FOTÓ-HUNGARIKUM kiállításnak és könyvbemutatónak. A megjelenteket Szabó István alpolgármester köszöntötte.

A Magyar Fotográfia Napjára időzítette a szövetség a néhány éve megújult szerkesztésű Fotó-Hungarikum album megjelentetését, mely az elmúlt esztendő(k) jelentős magyar alkotásainak is gyűjteménye.

Bővebben: Fotó-Hungarikum 2017 – Magyar Fotográfia Napja

MFN2017 meghívóAz Aba-Novák AGÓRA Kulturális Központ, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége és a Jászkun Fotóklub tisztelettel meghívja az érdeklődőket
Szolnok Város Napja és a MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA tiszteletére rendezett ünnepségre a Kulturális Központ Tabák Galériájába, 2017. augusztus 26-án 11 órára (5000 Szolnok, Hild tér 1.)


FOTÓ-HUNGARIKUM kiállítás és könyvbemutató.

Bővebben: Magyar Fotográfia Napja 2017 – meghívó

MFN 17Tillai A MAFOSZ 2003 óta rendezi meg a Magyar Fotográfia Napjához kapcsolódó ünnepségsorozatot. Ekkor köszönti és díjazza legjobb, legtehetségesebb fotósait. Tavaly óta ez egybeesik a megújult szerkesztésű Fotó-Hungarikum kötet megjelentetésével és az azonos című kiállítás megtartásával. Ennek idén is a ceglédi Kossuth Múzeum adott otthont augusztus 27-én. A házigazda, Reznák Erzsébet igazgatónő köszöntőjében úgy fogalmazott: a fényképezés nemcsak egyéni hobbi, szórakozás, önkifejezés, a fényképezés közösségteremtő is. Horváth Imre reményét fejezte ki, hogy Szövetségük minden fotós számára ugyanolyan fontos, és ha igen, kérte a segítségüket.

Bővebben: Fotó-Hungarikum 2016

MFN2016 meghívó

Meghívó a MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA központi ünnepségre a ceglédi Kossuth Múzeumba 2016. augusztus 27-én 11 órára. (2700 Cegléd, Múzeum utca 5.)
Köszöntőt mond Reznák Erzsébet múzeumigazgató.
A Fotó-Hungarikum 2016 kiállítása
Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2016 és az Év Fotográfusa 2016 cím átadása.
MAFOSZ és FIAP fotóművészeti diplomák átadása.
Könyvbemutató: Fotó-Hungarikum 2016

Az 1 000 000 Ft összdíjazású I. Media Markt Magyar Fotográfia Napi Fotópályázatának díjátadása.

FH2015 boritoA Magyar Fotográfia Napjára időzítette a MAFOSZ a megújult Fotó-Hungarikum megjelentetését, mely az elmúlt esztendő(k) jelentős magyar alkotásainak is gyűjteménye. Korábban a MAFOSZ Szalonok anyagából készültek a Fotó-Hungarikum albumok. Az idei évben újragondoltuk a kötet és a Magyar Fotográfia Napi kiállítás szerkesztését.

A MAFOSZ minden esztendőben a Fotóművészeti Nyári Egyetem ideje alatt rendezi meg az alkotócsoportok legnagyobb közösségi megmérettetését és tevékenységünknek a társadalom felé való bemutatását, a MAFOSZ Szalont. A Szalon győztes képei láthatók voltak a ceglédi Kossuth Múzeumban, 2015. augusztus 29-én rendezett kiállításon. Itt vehette át egyéni első díját és az EMMI különdíját Sallai László, a Ceglédi Fotóklub tagja, és a klub az alkotócsoportok versenyének 2. helyéért járó díjat.

Bővebben: Fotó-Hungarikum 2015

MFN2015 meghívó

Meghívó a MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA központi ünnepségre a ceglédi Kossuth Múzeumba 2015. augusztus 29-én 11 órára. (2700 Cegléd, Múzeum utca 5.)
Köszöntőt mond Reznák Erzsébet múzeumigazgató.
A Fotó-Hungarikum 2015 kiállítása
Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2015 és az Év Fotográfusa 2015 cím átadása.
MAFOSZ és FIAP fotóművészeti diplomák átadása.
Könyvbemutató: Fotó-Hungarikum 2015

MFN 2014 26A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA központi ünnepségét idén is a ceglédi Kossuth Múzeumban rendezte a MAFOSZ, 2014. augusztus 30-án. Reznák Erzsébet múzeumigazgató köszöntötte a megjelent vendégeket. Majd felelevenítette a nap jelentőségét és történetét.
Horváth Imre, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke utalt egy közelmúltban elhangzott rádióriportra, mely megkérdőjelezte a Magyar Fotográfia Napjának jelentőségét. Pedig ez az a nap, amikor először készült Magyarországon nyilvános eseményen fénykép.

Bővebben: Miért éppen ez a nap?