×

Hiba

[SIGPLUS_EXCEPTION_BASEURL] A jelenlegi beállítások mellett nem lehet automatikusan meghatározni az alap URL-t, kérem adjon meg egy explicit alap URL-t az adminisztrációs felületen.

kobanya5A Kőbányai Fotóklub tagjainak – évente két esetben nagyobb lélegzetű, több napos fotós kirándulás – inspirálja az fotós alkotási kedvét. A tavaszi kirándulásunk a Fertő tó körül volt, az őszi utazás pedig Szlovéniába ment, Bled, Bohinji tó, illetve a környéken található egyéb különleges látványosságok felkeresése volt a cél. Például Vintgart szurdok, Száva forrás, Vogel hegy.
Érdekes módon az idei kirándulásra csupa női fotós jelentkezett. Klubunkban amúgy is elég erős a fotós nők csapata, így a kirándulás is jól összehangolhatónak ígérkezett, hiszen a résztvevők azonos elvárással indultak neki a fotózási lehetőségnek.


A Bohinji tó közelében, egy kulturált panzióban laktunk, s nap mint nap kirándulásokat szerveztünk. A Juliai Alpok magas hegyei között hajnalban sűrű pára telepszik le a völgyre, különleges látványt mutat a tó fölött lebegő pára-paplan. A köd nem feltétlenül ellensége a fotósnak, hiszen érdekes, misztikus látványt lehet megragadni a szokatlan fényviszonyok között. És a párából előbukkanó őszi színek, az intenzív narancs, a ragyogó sárga erősebben érvényesül a tompa szürke háttér előtt. A verőfényes napsütéses napokon pedig nagyon szép tükröződések fotózhatóak a tavon, vagy a vörös avarszőnyegű nyírfaerdőben.

{gallery}Tgszervezetek_eletebol/2013/inspiracio{/gallery}
Az efféle fotós túrák tovább erősítik a csapatszellemet a Kőbányai Fotóklubban, ahol korábban is jó kollegiális kapcsolat volt jellemző a tagok között.

Nagy Sugár