fnyelogo2015. október 2. péntek 18 óra,

Madách Imre Művelődési Központ, Átrium Galéria (MIMK, 2600 Vác, DR. Csányi L. Krt. 63. www.mimk.vac.hu)

MAFOSZ FOTÓMŰVÉSZETI NYÁRI EGYETEM 2015 - VÁC záró tárlatának megnyitója.
Megnyitja Cservenák Péter, a Forte Fotóklub Vác elnöke.

A kiállítás megtekinthető november 2-ig.

Bővebben: FNYE zárókiállítás

A meghívásos pályázatra 236 színes és 182 monokróm, összesen 418 kép érkezett. A zsűri – Horváth Imre (A-Mafosz/b, EFIAP/s), Mátyus Károly (E-Mafosz), Cservenák Péter – 76 képet (az összesített pontszámok alapján, valamint minden nevezett alkotó legjobb alkotását) választott a kiállításra.

Bővebben: FNYE, 2015 – Vác, meghívásos fotópályázat eredménye

dscf18922015. július 10.

A mai napon a reggeli után a társaság menetrendszerű busszal felment a Naszály tövében fekvő kézművesműhelybe. Itt fakanalakat faragtunk, kis vaspatkókat kovácsoltunk állandó fényképezés kíséretében.

Egy kisebb fotós turistacsoport felment a Naszály tetejére és csak délután tudott kapcsolódni a kézműves programhoz. 

Bővebben: FNYE, 2015 – A zárónap

image0012015. július 9. csütörtök

Felhős, hűvös reggelre ébredtünk. A szerdai vihar hideg légtömege nem sok jóval bíztatott bennünket a kirándulást illetően. (Bár ha nem esik, sétálni így kellemesebb.) A busz már várt ránk, és hamar Vácrátótra gurította a csapatot. A kocsival indulók már előttünk megérkeztek, együtt indultunk felfedezni a Botanikus-kert szépségeit. Természetesen ki-ki a maga tempójában és társaságával rótta a kiépített utakat. Három órát szántunk a nézelődésre, de lehetett volna többet is. Közben a nap elő-előbújt a felhők közül, szép fényekkel ajándékozva meg a fotózni szándékozókat.

Bővebben: FNYE, 2015 – 6. nap