kobanya 7790A Kőbányai Fotósklub tagsága minden évben két alkalommal nagyobb lélegzetű fotós kirándulást szervez, ahol változatos fotótémákat találhatnak a fotósok, valamint egymás fotózási szokásait megismerve csiszolódhat a fotózási rutin.

Idén május végén a Pünkösdi hosszú hétvégén a Kőbányai Fotóklub fotós kirándulást szervezett a Fertő tó környékére, illetve a vonzáskörzetének számító Sopron – Ruszt – Fertőrákos – Fertőd helyszínekre. Összesen 18-an vettünk részt a kiránduláson.

A régióhoz közeli Hidegség településen találtunk szállást, és onnét autóval közelítettük meg a környéki látványosságokat. Fertőrákosról induló sétahajóval kimentünk a Fertő tóra, mely tónak mindössze a negyed része magyar felségterület, a zöme Ausztria. Ausztriában Ruszt városában sétáltunk, és a kisváros kapualjaiban, virágos teraszain, napfényes utcáin kóborolva készítettük fotóinkat.

kobanya 7522  kobanya 7543  kobanya 7590

 

Tovább a Fertő partján haladva Breitenbrunn üdülőfalu közelében megtaláltuk a kis világítótornyot, valamint a vizisportok – szörfösök, vitorlások kite-osok (kájt) szórakozását figyelhettük és fotózhattuk.

kobanya 7565  kobanya 7750  kobanya 8053  kobanya 8130

Podersdorf üdülőfaluban szintén a vízparti szabadidős élet változatosságát fotózhattuk. A parti világítótorony jó képelemnek bizonyult minden fotón. Sopronban kirakodó vásár kínált számos érdekes fotótémáját, illetve a város kellemes hangulata ragadta meg a klubtagok figyelmét. Utolsó nap a fertődi Eszterházy kastély nívós tárlatvezetéssel kínálta elénk látványosan felújított belső tereit és gondosan ápolt parkját. A fotós kirándulást követően a tagok az elkészült fotóikból bemutatót tartanak a klubfoglalkozás keretében – vetítettképes bemutató formájában.

Nagy Sugár

Kőbányai Fotóklub