MFN2018 plakat2018. szeptember 1. 9–18 óráig, Biatorbágy, JFMK színházterem

1840. augusztus 29. – ez a nap, amikor Magyarországon először készült nyilvános eseményen fénykép – vagy ahogyan akkor nevezték dagerrotípia. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) évente megrendezi e nap tiszteletére ünnepségét. Az idei évben, szeptember 1-jén Biatorbágyon, a Juhász Ferenc Művelődési Központ (Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.) ad helyet a Magyar Fotográfia Napi rendezvénynek.

korkép boritoDélelőtt 9 órától fotózási lehetőség (Biatorbágy, Iharos, illetve a Biatorbágyi Lovas Napok)

Délután 14 órától  a színházteremben rendezvények sora követi egymás.

    • Bemutatkozik a házigazda Biatorbágyi Fotóklub több helyi témájú vagy helybéli alkotójú tagjának diaporámáival.
    • Könyvbemutató: Múlt és jelen – Biatorbágyi korképek című Fotóalbum.

  • FOTÓ-HUNGARIKUM –  az elmúlt esztendő(k) jelentős magyar alkotásainak gyűjteménye  –  vetítettképes előadás és könyvbemutató.

FH2018 boritoMinden esztendőben megrendezzük az alkotócsoportok legnagyobb közösségi megmérettetését és tevékenységüknek a társadalom felé való bemutatását, a MAFOSZ Szalont. E fotókiállításon tagegyesületeink a közönség elé tárhatják legújabb alkotásaikat. Az idei már a harmincötödik volt. Az eseménysorozaton levetítjük a szalon képeit, és átadjuk a még át nem vett díjakat.

A fotográfia területén kiemelkedő személyek érdemeinek elismerésére a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotóművészeti minősítési rendszert alkotott. A MAFOSZ fotóművészeti diplomákat is átadjuk e napon.

Évenként ekkor adjuk át az Év Fotográfusa és az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja kitüntetést.

A MAFOSZ képviseli Magyarországot a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségben (Fédération Internationale de l’Art Photographique), a FIAP tagjaként részt vesz annak életében. A nemzetközi szövetség fotóművészeti diplomáit a MAFOSZ segítségével lehet elérni. Az idei díjazottak is itt vehetik át diplomáikat.


  • Bajkál-expedíció: a BFE négy tagjának márciusi szibériai útjából készült Jeges lencsék című film vetítése, élménybeszámoló.

A rendezvény ingyenes és nyilvános. Mindenkit szeretettel várunk, akik kíváncsiak a világra, illetve a magyar fotográfia jelenére vagy a helyi alkotóközösségre.