fnye logoFotóművészeti Nyári Egyetem, 2016 – Sopron, meghívásos, digitális fotópályázat 

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége meghívásos fotópályázatot hirdet a 2016. évi Fotóművészeti Nyári Egyetemen regisztrált hallgatók és a megrendezést segítő szervezők számára.
A pályázatra csak azokkal a művekkel lehet nevezni, amelyek 2016. július 9. és 2016. július 16. között készültek Sopronban vagy környékén.

Egy szerző maximum 2 × 5 db (5 monokróm, 5 színes) digitális felvételt tölthet fel a MAFOSZ most elkészült új fotópályázat-rendező oldalára, a http://www.mafosz-contest.hu oldalra.

A fotókat digitális formában, jpg formátumban sRGB színmódban kérjük. Hosszabbik oldala 2500 pixel méretűnek kell lennie (törekedjenek a szerzők a szabvány képalakokra 3:2, 4:3). A zsűrizés után, a kiválasztott felvételekből 20 × 30 cm méretű nagyításokat rendelünk. Ennek költsége a rendezőt terheli. Egy-egy digitális felvétel terjedelme ne haladja meg a 3 Mb-ot.

Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek is használandók.
A feltölteni kívánt képek fájlnevében csak az angol abc betűi, számok, kötőjel és alsó vonal használhatók.

A kiállítás anyaga könyvben is megjelenik. Mivel erre pénzügyi támogatást a szövetség nem nyert, ezért az alkotókat arra kérjük, mondjanak le a tiszteletpéldányról és felhasználási díj fizetése nélkül engedélyezzék a képek albumban való közlését, valamint a www.mafosz.hu weblapon a kiadvány pdf formátumban való nyilvánosságra hozatalát. Kérjük, csak az küldje el a pályázatra alkotásait, aki ezt vállalni tudja. Kérjük továbbá, hogy előrendeléssel segítsék a könyv kiadását, mert a Fotóművészeti Nyári Egyetem jelentkezési lapján nagyon kevesen tették ezt meg.
Kérem, hogy a Fotóművészeti Nyári Egyetemen résztvevők és a segítők nevezzenek kimunkált képeikkel, elősegítve ezzel a kötet megjelenését!

Zsűrizés: elektronikus úton, 1-10 pontig értékelik a zsűritagok egymástól függetlenül a képeket. Végül az összesített pontszámok alapján 70-80 kép és minden nevezett alkotó legjobb alkotása lesz kiállítva és kerül a kiadványba.
A zsűri a kiállításra kerülő képek listáját nyilvánosságra hozza, az összesített pontszámokkal.

Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy fotóművészeti albumot kap ajándékba.
Különdíj: Sopron város különdíja a legjobb soproni kép készítőjének.

Pályázati naptár:
Beérkezési határidő: 2016. augusztus 30.
Zsűrizés: 2016. szeptember 10-éig;
Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, a Fotósélet hírlevélben, a
http://www.mafosz-contest.hu és a  http://www.mafosz.hu weblapon: 2016. szeptember 15-ig
Az első kiállítás helyét és időpontját később hozzuk nyilvánosságra. Várhatóan: 2016. szeptember-október hónapban, Sopronban.