Szamosvári József péntek 32014. július 11., péntek a 3. autóbuszos Fotótúra napja volt – Felvidék úticéllal.

Este grillvacsora (közös) készítése és elfogyasztása  volt meghirdetve a Compania Kiskocsmába. Itt tartottuk a Fotóművészeti Nyári Egyetem zárását, értékelését, diplomák átadását. Egyperces néma csenddel emlékeztünk meg két elhunyt, korábban a nyári egyetem rendszeres tagjáról: Prunner Lászlóról és Sebestyén Lászlóról.
Konkrét helyszín a 2015-re javasolt nyári egyetemről még nem hangzott el. Pedig a Fotóművészeti Nyári Egyetem megrendezésének csak úgy van hosszú távú jövője, ha a tagszervezetek helyismeretükkel, szervezőkészségükkel segítenek a megrendezésben. Köszönjük a diósgyőri és a miskolci klub ez évi segítségét és Miskolc város támogatását.

Az FNYE alatt kísérő program volt a „Kalotaszeg gyöngyszemei”- a Diósgyőri Vasas Fotóművészeti Kör kiállítása a Bartók Művelődési Házban, és

a Diósgyőri Fotóművészeti Kör kiállítása a kollégiumban. Kiállítók voltak: Juhász Miklós EFIAP/g,  Kertész Attila MAOE, Koós László EFIAP,  Csohány Éva AFIAP, Szarka János, Tasnádi Tamás, Molnár Ferenc EFIAP/g.

Július 12-e a hazautazás napja volt.

Szeptemberben várható az FNYE alatt készült képek kiállításának megrendezése és a tárlat anyagából készült fotóalbum bemutatója Miskolcon.

Werkfotók:

{gallery lightbox=boxplus lightbox:thumbs=outside}FNYE/2014/pentek{/gallery}