Gyori VilmosElhunyt Győri Vilmos (1928–2024) barcsi fotós.
„A Barcson élő amatőr fotós meghatározó alakja volt a helyi kulturális közéletnek. Vezetője volt a Barcsi Művelődési Központ fotókörének, a Szakmunkásképző Intézet és az I. sz. Általános Iskola fotószakkörének. A Népművelődési Intézet és az OFOTÉRT vállalat által pedagógusoknak szervezett fotótanfolyamok egyik előadója volt. Fotóival illusztrálták a Barcs városról kiadott albumot. Tevékenységét Barcs Városért kitüntetéssel jutalmazták. Gyerekkora óta fényképez, de tudatosan 1972 óta, amikor is egy kiállításon találkozott a Somogyi Fotóklub tagjaival. 


Számos önálló kiállítása volt. Ezek közül jelentősebbek: Barcs, Budapest, Kaposvár, Székesfehérvár, Szigetvár, Nagyatád, Pécs, Csurgó. Horvátországban: Virovitica, Šibenik, Daruvar, Vrbovec, Zagreb. Németországban: Sinsheim."  (2024. július 31. Barcsi hírek.) http://www.barcsihirek.hu/hirek/helyi-hirek/elhunyt-gyori-vilmos
Az 1980-as évek második felében az akkori Nagyatádi Fotóklub tagja is volt, nagyatádi kiállításokon is szerepelt a képeivel (több klubban is jelen volt egyszerre).
(Kép forrása: Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely facebook oldala)