EMF Remete meghivo colorAz Év Magyar Fotója–Év Magyar Fotósa pályázat harmadkiállítása
Gyergyóremetén, 2019. szeptember 22-én, vasárnap 10.30-kor,
 a Községháza tanácstermében

Köszöntőt mond Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere
és Horváth Imre, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke

A tárlat egy hónapig látogatható

emf00 2019. május 15-én a Balassi Intézet impozáns kiállítótermében a Dalinda énekegyüttes énekével kezdődött az Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa pályázat megnyitója, díjátadója. Fabó Katalin, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének alelnöke köszöntötte a pályázatra nevezőket, a zsűri tagjait, a pályázat létrejöttében segítőket éppúgy, mint az érdeklődőket.

Bővebben: Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa díjátadó

evfotosaevfotoja2019. május 15-én tartotta a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) az Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa pályázat kiállításmegnyitóját és díjátadóját.
A kiállítás június 5-éig
a Balassi Intézetében látható (Budapest I. ker., Somlói út 51.)

Bővebben: Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa díjazottjai

EMF-EMF logoA Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége 2018–2019 fordulóján hagyományteremtő céllal elindította az Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa pályázatot, köszönhetően az EMMI támogatásának. A pályázat nyilvános volt, arra minden magyar vagy magát magyarnak valló hivatásos és amatőr fotós egyénileg nevezhetett tíz kategóriában. 191-en regisztráltak, s végül 149 fotós 2929 képet töltött fel.

Az érintettség elkerülésére külföldi és széles körűen több hazai fotográfiai szervezetet kértünk fel, hogy delegáljanak a fotográfiában elismert szakembereket a zsűribe. Örvendetes, hogy a zsűrizésre felkért legtöbb magyar fotós szervezet delegált tagot: Magyar Fotóművészek Szövetsége, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fotóművészeti Tagozata, Magyar Természetfotósok Szövetsége, Magyar Fotóművészek Világszövetsége. A rendező MAFOSZ-nak nem volt képviselője a zsűriben.

Bővebben: Év Magyar Fotósa – Év Magyar Fotója pályázat

EMF-EMF logoLezárult a pályázat képfeltöltési szakasza, 191-en regisztráltak, s végül 149 fotós 2929 képet töltött fel a 10 kategóriában. Megkezdődhet a zsűri munkája.
Örvendetes, hogy a legtöbb felkért magyar fotós szervezet delegált tagot: Magyar Fotóművészek Szövetsége, Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fotóművészeti Tagozata, Magyar Természetfotósok Szövetsége, Magyar Fotóművészek Világszövetsége.
A zsűrizés első körének lezárultával teljes részletességgel közzétesszük a pontozást.

Bővebben: Indul az ÉMF – ÉMF pályázat zsűrizése