A 22. FIAP Természetfotó Biennálét idén Németországban rendezik meg két kategóriában: Papírképek és Digitális képek. A zsűrizéskor egyedileg és kollekciónként is elbírálják az alkotásokat. A Biennálén részt vevő képeknek meg kell felelniük a FIAP természetfotó definícióknak.

Országkollekció

A magyar országkollekció összeállításához pályázatot hirdetünk. Cél, hogy a kollekció legyen minél egységesebb (hasonló tematika, hasonló módon fotózva s feldolgozva), mert külön koherenciapontokat adnak az egyes kollekcióknak. Minden szövetség maga választja meg a kollekció témáját. A MAFOSZ a Minimál témát hirdeti meg a papírképekhez, az Éjszakai ellenfényben témát a digitális képekhez. (A meghirdetett témának is lehet számtalan megoldása, ezért a mellékelt képek mutatják a megcélzandó egységesség irányát.)Fotó: Hencz Judit, Urbán Helga – Horváth Ádám, Szabó Irma, Bedő Kornél

 

1. PAPÍRKÉP (ezt is digitálisan kell feltölteni). Mérete 4500, JPG, 10-es tömörítés, Maximum fájlméret 6 MB.

2. DIGITÁLIS KÉPEK (jpg, sRGB színmód, 3500 képpont hosszabbik oldal. Maximum fájlméret 6 MB).

Egy alkotó kategóriánként három képet tölthet fel a Mafosz fotópályázati oldalára 2024. március 15-étől, amelyekből választjuk ki az országkollekciót. Feltöltési határidő vége: 2024. március 22. A nevezés ingyenes.

Minden nemzeti szövetség 10 papírképpel (1 szerző legfeljebb 1 fotóval) és 20 vetített képpel (1 szerző legfeljebb 2 fotóval) nevezhet. A 10 legjobb papírképet a MAFOSZ nagyíttatja és a 20 vetítettképes állománnyal együtt postázza a pályázatra.

Az összesített legjobb eredményt elért szövetség nyeri el a trófeát. A FIAP meghívja a győztes szövetség küldöttét, hogy a következő FIAP kongresszuson átvegye a díjat, beleértve az utazási költségeket is.

 

A 21. FIAP Természetfotó Biennálé katalógusa

A 20. FIAP Természetfotó Biennálé katalógusa