pannonialogoA Pannónia Fotóművészeti Fórum és a Veszprémi Bakony Fotóklub meghirdeti a XXII. Pannónia Fotószalon-t és a XII. Pannónia Diaszalon-t. A pályázatokon részt vehetnek kollekcióikkal a Duna vonalától nyugatra (Dunántúl) és a Csepel-szigeten működő fotóművészeti alkotóközösségek, valamint a történelmi Magyarország területén bejegyzett, a Duna bal vagy jobb partjával határos (Ausztriában, Szlovákiában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában) magyar nemzetiségű vagy magyar tagokkal is működő fotóművészeti alkotóközösségek.

A Pannónia Fotószalon és a Pannónia Diaszalon képeit a MAFOSZ fotópályázati oldalára: http://mafosz-contest.hu kell feltölteni, a két pályázat rendezése közös online felületen történik. A képek feltöltési ideje MEGHOSSZABBÍTVA: 2023. december 3. éjfélig.

Pannónia Fotószalon (V2023/22)

Egy kollekció max. 24 képből állhat. Egy szerző (többes tagság esetén is) csak egy kollekcióban szerepelhet, maximum három alkotással. A kollekcióban sorozat és egy téma több mozzanata nem adható be! A fotók témája, technikája, formája és műfaja kötetlen.

A pályázatra egyedi, archaikus technikával készült fotók szkennelt változatai is beküldhetők, melyek megfelelnek a kiírási méretnek. (Amennyiben kiállításra kerülnek 30 × 45 cm-es befoglaló méretben kéri be a rendezőség az archaikus technikájú kiállítási képet.)

Mesterséges intelligencia felhasználásával készült képekkel tilos nevezni, aki azt megteszi és bebizonyosodik, magát és alkotócsoportját kizárja a MAFOSZ és alkotócsoportjai által rendezett versenyekből. A rendezőség a díjazott és kiállításra kiválasztott képek eredeti kamerafelvételeit bekérheti.

A pályázati képek nem egyezhetnek meg a korábbi Pannónia Fotószalonokon, Pannónia Diaszalonokon szerepelt képekkel! (A Mafosz Szalonon való szereplés nem kizáró ok!)

A fotókat digitális formában, jpg formátumban, sRGB színmódban kérjük feltölteni. Képek mérete: hosszabbik oldal (pontosan) 3000 pixel. (Törekedjenek a szabványos képalakokra: 3:2, 4:3)

Egy-egy digitális felvétel terjedelme ne haladja meg a 4 Mb-ot. A pályaművön semmilyen jelzés (vízjel, felirat, logó stb.) nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

A pályázatra elfogadott fotók kidolgozási költsége a rendezőt terheli (kivéve archaikus technikájú képek).

Díjazás

Egyéni 1–3 díj

Legjobb alkotócsoport (elfogadott képek összpontszáma alapján): Vándorserleg, MAFOSZ-plakett, oklevél

Minden pályázó megkapja a kiállítás képjegyzékét (katalógusát).

Pannónia Diaszalon (V2023/23)

A Pannónia Diaszalonra minden alkotócsoport csak egy kollekcióval nevezhet, a kollekciót alkotó képek száma minimum 12 alkotás. (Küldhető ennél kevesebb kép is, de az a kollekció nem versenyezhet a Pannonia Diaszalon Vándorserlegéért, képei csak az egyéni versenyben lesznek figyelembe véve.) A beküldött alkotások száma szerzőnként nem haladhatja meg az 5 db-ot, egy szerző (többes tagság esetén is) csak egy kollekcióban szerepelhet. Egy kollekcióban maximálisan küldhető képek számát csak az egy alkotócsoportból nevező fotósok száma korlátozza. Az alkotócsoportok eredményét a Pannónia Diaszalon vándorserlegéért folytatott versenyben a képek átlagpontszáma határozza meg.

A pályázati képek nem egyezhetnek meg a korábbi Pannónia Fotószalonokon, Pannónia Diaszalonokon szerepelt képekkel! (A Mafosz Szalonon való szereplés nem kizáró ok!)

A kollekcióban sorozat és egy téma több mozzanata nem adható be! A pályázatra mindenféle műfaji és tematikai megkötés nélkül küldhetők be fotók.

Mesterséges intelligencia felhasználásával készült képekkel tilos nevezni, aki azt megteszi és bebizonyosodik, magát és alkotócsoportját kizárja a MAFOSZ és alkotócsoportjai által rendezett versenyekből. A rendezőség a díjazott és kiállításra kiválasztott képek eredeti kamerafelvételeit bekérheti. A rendezőség a díjazott és kiállításra kiválasztott képek eredeti kamerafelvételeit bekérheti.

A fotókat digitális formában, jpg formátumban, sRGB színmódban kérjük feltölteni. Képek mérete: hosszabbik oldal (pontosan) 1920 pixel.

Egy-egy digitális felvétel terjedelme ne haladja meg a 2 Mb-ot. A pályaművön semmilyen jelzés (vízjel, felirat, logó stb.) nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

Díjazás

Egyéni 1–3 díj

Legjobb alkotócsoport (a nevezett képek átlagszáma alapján):: Vándorserleg, MAFOSZ-plakett, oklevél

Minden pályázó megkapja a kiállítás képjegyzékét (katalógusát).

 

A Pannónia Fotószalon és a Pannónia Diaszalon képeit a MAFOSZ fotópályázati oldalára: http://mafosz-contest.hu kell feltölteni (külön kategóriaként).

A pályázati anyagokat a pályázó csoportból csak egy személy (az alkotócsoport vezetője v. megbízottja) töltheti fel egyenként REGISZTRÁCIÓ/BEJELENTKEZÉS után. A Pannónia Fotószalonra és a Pannónia Diaszalonra nem kell külön-külön regisztrálni. (A Pannónia Szalon pályázati regisztrációkor az 'Alkotócsoport neve' mezőhöz ne a saját, hanem az alkotócsoportjuk nevét adja meg. (Ezt a zsűri nem látja.) Első alkalommal regisztrálni kell, a regisztrációról emailt kap. Következő látogatáskor már a megadott email-címmel és jelszóval belépve töltheti fel alkotócsoportja pályázati anyagait.)

A képek feltöltése: 2023. november 15.–2023. december 1-ig lehetséges. (A feltöltő oldalon válassza ki hogy a Fotószalonra vagy a Diaszalonra nevezi be a képet. Írja be kép címét. Válassza ki a feltölteni kívánt képet a 'Tallózás' gomb segítségével. A 'Megjegyzés' mezőbe írja be a kép készítőjének nevét. (Ezt a zsűri nem látja.) Ellenőrizze, hogy a kívánt kép és cím vár feltöltésre, majd a 'Képfeltöltés/Upload' gombbal indíthatja a feltöltést. Sikeres feltöltés után megjelenik a fotó kis bélyegképe a "Feltöltött képeim" között. Utána indíthatja következő kép feltöltését. A pályázat lezárulásáig módjában áll a már feltöltött kép adatait módosítani, a képe(ke)t törölni, újat feltölteni.)

A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A megadott adatokat a kiíró és a pályázat szervező adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

A feltöltendő állomány Fájlneve tetszőleges (mert a rendszer átnevezi a fájlokat), de írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek nem használhatók).
A feltöltéskor kell megadni a képcímet is. Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek (és szóköz is) használandók. (Írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek nem használhatók. NE HASZNÁLJANAK csupa nagybetűt!) A Képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). A képcímekben tilos a szerző nevét és sorszámot megadni.
(Lehetőleg csak indokolt esetben adjanak meg idegen nyelvű képcímeket. A MAFOSZ minősítési rendszerében nem jelent semmilyen hátrányt, ha egy külföldi pályázaton már idegen nyelvű címmel szerepelt kép magyar fordítású képcímét használják.)

Külön nevezési lapot nem kell kitölteni.

A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a rendezőt mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

A pályázók, alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás és a szövetség népszerűsítése érdekében a pályázaton nyertes fotók szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül; és a kiállításra elfogadott fotók megjelenjenek a szalon katalógusában, a Fotó-Hungarikum kiadványban, valamint a MAFOSZ honlapján. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználása csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján lehetséges.

A kiírásnak nem megfelelő alkotásokat a rendező nem bocsájtja a zsűri elé.

Nevezési díj: 4000 Ft alkotócsoportonként, (Pannónia Szalon és a Pannónia Diaszalon nevezési díja együtt)

A nevezési díjat a 11701004-20122009-00000000 számlaszámra kérjük elküldeni. A nevezési díjat a kiállítás megnyitó költségeire használjuk fel. A határon túli alkotóközösségek és alkotók nevezési díjat nem fizetnek. Ők Veszprém – Európa Kulturális Fővárosa és a Bakony Fotóklub vendégeként vesznek részt a pályázaton.

 

Zsűri:

Horváth Imre EFIAP/s, A- MAFOSZ/s

Szabó Béla EFIAP, E-MAFOSZ/g

Szepesi Julianna EFIAP/s, A-MAFOSZ/g

Beküldési határidő: 2023. december 1.

Zsűrizés: 2023. december 31-ig

Értesítés: 2024. január 15-ig

Kiállítás megnyitó: 2024. január ? a Magyar Kultúra Napja ünnepségen (külön értesítést teszünk közzé)

A Pannónia Fotóművészeti Fórum időpontja: a kiállítás megnyitó napján 13 óra

A Kiállítás helye: Agora Veszprém Kulturális Központ: Veszprém, Táborállás park 1.

 

Pályázati információ:
Mátyus Károly, 06/70-234-47-61; 06/30-552-67-49, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Technikai információ: Horváth Imre, 06-30-9652462, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.