CSAK DIGITÁLIS FELVÉTELEK KÜLDHETŐK A PÁLYÁZATRA!
Részvételi feltételek
A fotópályázaton nappali tagozatos általános iskolás és középiskolás diákok vehetnek részt.
Az általános iskolás diákok 14 éves korig szakköri kollekcióval pályázhatnak. A középiskolás diákok fotóit 14-20 éves kor között az egyéni pályázatra várjuk.
A 2019/2020-as tanévre meghirdetett fotópályázatnak ismét három kötelező témája van. A képeket a három beadási határidőre kell beküldeni, amelyek feldolgozása már januárban megkezdődik, de zsűrizése csak 2020. május végére várható.

Egyéni nevezési lap, szakköri nevezési lap

     1.Feladat: Ősz. Próbáljátok megragadni az ősz színeit, gazdagságát, hangulatát. Kérjük,

             hogy ne csak a színes falevelekre koncentráljatok! A köd és az eső is varázslatos!

Beküldési határidő: 2019. december 15.

     2.Feladat: Önarckép tükröződő felületen. Tükör, kirakat, autóüveg, fémfelület, torzító  

             üveg…Ebbe a feladatba izgalmas, vicces és játékos fotókat is várunk.

Beküldési határidő: 2020. február 15.

     3.Feladat: Csendélet. Wikipédia: „A csendélet festőien csoportosított tárgyak és/vagy

             állatok ábrázolása. Leggyakrabban virágokgyümölcsök, ételféleségek, szövetek,

             használati eszközök, hangszerek stb. szerepelnek rajta.” 

Beküldési határidő: 2020. április 15.

A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek ebben a tanévben készülnek.

A szakkörök feladatonként 10-10 képet, az egyéni pályázók 4-4 db fekete-fehér vagy színes – DIGITÁLIS képet küldhetnek be kizárólag e-mailben. A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500 × 2000 pixel (vagy a nyomtatási méret beállítása esetén: 13 × 18 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a MAFOSZ  rendeli meg a fotólaborban. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot; ha ennél nagyobb a tíz kép terjedelme, akkor kéretik több e-mailhez csatolni azokat. Aki a méretkorlátozást figyelmen kívül hagyja, számítson arra, hogy a levelező szolgáltatók esetleg nem továbbítják a küldeményüket. Becsomagolt és tömörített állományokat nem csomagolunk ki! Óriásleveleket nem fogadunk. Kérünk minden egyes képet egyenként csatolni a beküldendő e-mailhez.

A meghirdetett témáknak nem megfelelő képeket a zsűri nem értékeli!

A pályaművek fájl neve a következő adatokat tartalmazza ékezetes betűkkel írva: a pályázó CSALÁDINEVE_KERESZTNEVE_Aképrövidcíme_Anevezésilapszerintisorszáma.JPG

A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni számítógéppel, Word programmal. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap letölthető a  www.mafosz.hu  oldalról, a fotópályázatok menüpontból. A nevezési lap is beküldhető e-mailben. A nevezési lap fájlneve: szakkör esetén a Szakkör_neve.doc / egyéni pályázó esetén a Családnév_Keresztnév.doc

Aki később kapcsolódik be a pályázatba, utólag is beküldheti a korábbi feladatokat, de a végső beküldési határidő (2020. április 15.) nem léphető át. Az értékelés sajátosságai miatt azok a pályázók érnek el jobb eredményt, akik minden feladatot megoldanak és kihasználják az összes beadható képek számát!
A beküldött képeket a MAFOSZ szerzői jogdíj és felhasználási díj fizetése nélkül, de a szerző nevének feltüntetésével nyilvánosságra hozhatja a fotópályázat, a fotókiállítás és a MAFOSz munkájának népszerűsítése érdekében. Csak azok vegyenek részt ezen a pályázaton, akik ezt engedélyezik.
Beküldési cím:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Figyelem! A pályázatokat fogadó e-mail postafiók mérete óriási, de így sem garantálható, hogy az utolsó egy-két napban beküldött több száz fotót fogadni tudja (annak ellenére, hogy a rendezők folyamatosan mentik a beérkező pályaműveket). Ezért nem fogadunk el senkitől sem óvást, vagy reklamációt amiatt, ha egy küldeményt - a postaláda megtelt üzenettel – visszaküld a szolgáltató. A megoldás ugyanis kézenfekvő: már egy-két héttel korábban be kell küldeni a pályázatra szánt képeket, amelyek kézbesítéséről ki-ki kérjen automatikus visszaigazolást a szolgáltatótól. Beküldési cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Zsűrizés: 2020. május 20-ig.
Értesítés a zsűrizés eredményéről 2020. május 30-ig – kizárólag a Fotósélet elektronikus hírlevélben és a www.mafosz.hu honlapon, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címről.
Az első kiállítás 2020. október hónapban, vagy november elején nyílik. Az ingyenesen kölcsönözhető fotókiállítás másodbemutatói szerte az országban: 2021. június 30-ig (a kölcsönzési igények bejelenthetők: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen)

A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők Réber Anikótól. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; vagy a 06-30-428-68-00 mobilszámon. A nevezési lap - szakköri és egyéni - letölthető a www.mafosz.hu címről, a fotópályázatok menüből.