Rajzás, madárvonulás, állatsereglet

FIAPLogologoA FIAP 18. alkalommal rendez természetfotó biennálét. A magyar országkollekció összeállításához pályázatot hirdetünk.

Cél, hogy kollekció legyen minél egységesebb, mert külön koherenciapontokat adnak az egyes kollekcióknak. Minden szövetség maga választja meg a kollekció témáját. A MAFOSZ a "rajzást, madárvonulást, állatseregletet" hirdeti meg a képek témájául.

Beadási határidő 2016. május 30.

Két kategória van:

01. PAPÍRKÉP (fekete-fehér vagy színes). Mérete 30×40 cm és minimum 200 dpi, JPG, 10-es tömörítés, sRGB színmód.

02. VETÍTETT KÉPEK (fekete-fehér vagy színes). JPG fájlok, 10-es tömörítés, sRGB színmód, 2400 pixel a hosszabbik oldal.

A képfájl elnevezése:
kategóriaszám(01 vagy 02)_vezeteknev_keresztnev_a_kep_cime_angol_nyelven.jpg

Egy alkotó kategóriánként három képet küldhet a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, amelyekből választjuk ki az országkollekciót.

A természetfotózás képfeldolgozásának szabályai érvényesek. (Csak olyan módosítás történhet a képen, ami a kép egészét érinti. A képhez elemeket hozzáadni, vagy elvenni nem lehet. Ez alól kivétel a digitális gépek szenzorkoszának eltűntetése. A kép vágása során az eredeti kép több mint fele maradjon meg.) 

Nevezési díj: 1000 Ft, amelyet a MAFOSZ számlaszmára utalással lehet befizetni: 11701004-20122009-00000000. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a 'FIAP18'-at és az alkotó nevét. (Mivel a 33. fekete-fehér biennáléra nem érkezett be a szükséges képmennyiség, így arra nem küldtünk országkollekciót. Aki nevezett a 33. biennáléra, most nevezési díj nélkül küldheti képeit.)

Minden nemzeti szövetség 10 papírképpel (1 szerző legfeljebb 1 fotóval) és 20 vetített képpel (1 szerző legfeljebb 2 fotóval) nevezhet.

A 10 legjobb papírképet a MAFOSZ nagyíttatja és a 20 vetítettképes állománnyal együtt postázza a pályázatra, valamint fizeti a 40€ nevezési díjat.