2013. november 20-án nyílt meg a II. Biatorbágy Fotópályázat kiállítása a Biatorbágyi Faluházban. Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere köszöntötte a megjelenteket, és üdvözölte a pályázatot és kiállítást, mely az önkormányzat szándékaival rokon. Hodosi Erika, a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány elnöke Karikó János egykori biai népköltő Bia község leírásáról szóló versrészlettel idézte meg azt a hangulatot, mely a kiállításnak is sajátja.

2bia1

Horváth Imre, a rendező Biatorbágyi Fotóklub elnöke Scott Kelby gondolatait idézte: „...nagyszerű fotók nem nőnek csak úgy a házad körül”. Amellett, hogy részben igazat adott ennek az állításnak, utalt arra, hogy a Biatorbágy kategória pont az ilyen, a „házkörül”, Biatorbágyon születő fotók készítésére is hivatott. Csak ehhez, otthon is elő kell venni a fényképezőgépet, s az egyes helyi rendezvényekre is el kell menni, akkor sem lehet otthon hagyni.

A II. Biatorbágy Fotópályázatra 51 pályázó, 296 alkotást nyújtott be. A Kötetlen kategóriában 51 alkotás, a Biatorbágy kategóriában 30 alkotás látható a színházterem aulájában és a kiállítóterem falán.

2bia2 2bia3 2bia4

A díjakat Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere és Hodosi Erika, a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány elnöke adta át a szép számú érdeklődő előtt. A Kötetlen kategóriában első lett Imre Levente Medúzák című felvételével, a Biatorbágy kategóriát Danis János nyerte Biatorbágy testvérvárosában készült, Őszi reggel Remetén című fotójával. A Mafosz-plakettet a pályázat legeredményesebb alkotójának, Schäfer Andrásnak Horváth Imre Mafosz-elnök adta át. A pályázat eredménye olvasható a Biatorbágyi Fotóklub oldalán, a Fotópályázat menüpontban. A pályázatról katalógus is készült.

2bia6 2bia5

A kiállítás támogatói volak Biatorbágy Város Önkormányzata, a Biatorbágyi Faluház, a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány és Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége. Aki lemaradt a kiállításmegnyitóról, még megtekintheti a képeket. Helyszíne: Biatorbágyi Faluház, 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 1.