szalon logo

Képek feltöltése: 2024. június 16.-ig meghosszabbítva

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotópályázatot hirdet tagszervezetei és azok tagjai részére MAFOSZ Szalon néven, DIGITÁLIS szalon formájában. Célja, hogy bemutassa a kortárs magyar fotográfia eredményeit, a fotóművészeti alkotócsoportok legújabb munkáinak kiállításával.
(A pályázaton csak azok a MAFOSZ tagszervezetek vehetnek részt, melyek a beküldési határidőig rendezték a 2024. évi tagdíjukat)

Részletes pályázati kiírás

Technikai feltételek

A fotók témája, technikája, formája és műfaja kötetlen. A fotókat digitális formában, jpg formátumban, sRGB színmódban kérjük feltölteni. Képek mérete: hosszabbik oldal (pontosan) 3500 pixel.
Egy-egy digitális felvétel terjedelme ne haladja meg a 3 Mb-ot. A pályaművön semmilyen jelzés (vízjel, felirat, logó stb.) nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

A szövetség minden tagszervezete egy-egy kollekcióval pályázhat, amely maximum 24 db digitális képből állhat, de minimum 3 szerző egy-egy művét kell, hogy tartalmazza. Egy szerző (többes tagság esetén is) csak egy kollekcióban szerepelhet, maximum három alkotással. Az alkotócsoportok versenyében minden olyan kollekció részt vesz, mely legalább 18 nevezett képből áll.

A MAFOSZ Szalonra csak olyan művek küldhetők, amelyek a korábbi MAFOSZ Szalonokon még nem kerültek közönség elé. Cél, hogy új művek szülessenek, 2 évnél nem öregebb képek mérettessenek meg. Nem lehet pályázni 2021-ben vagy korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal. Aki ezeket figyelmen kívül hagyja, kizárja magát és alkotóközösségét az idei és a következő évi szalonon való részvételből is.
Sorozat és egy téma három mozzanata nem adható be.

Képcímek – Fájlnevek

A feltöltendő állomány Fájlneve (a számítógépes állomány neve) tetszőleges (mert a rendszer feltöltéskor átnevezi a fájlokat), de írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek nem használhatók).
A feltöltéskor kell megadni a képcímet is. Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek (és szóköz is) használandók. (Írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek nem használhatók. NE HASZNÁLJANAK csupa nagybetűt!) A Képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). A képcímekben tilos a szerző nevét és sorszámot megadni. (Lehetőleg csak indokolt esetben adjanak meg idegen nyelvű képcímeket. A MAFOSZ minősítési rendszerében nem jelent semmilyen hátrányt, ha egy külföldi pályázaton már idegen nyelvű címmel szerepelt kép magyar fordítású képcímét használják.)

Képek feltöltése

A pályázati anyagokat a pályázó MAFOSZ tagszervezettől csak egy személy (az alkotócsoport vezetője v. megbízottja) töltheti fel egyenként a MAFOSZ fotópályázati oldalára: http://mafosz-contest.hu REGISZTRÁCIÓ/BEJELENTKEZÉS után. (A MAFOSZ Szalon pályázati regisztrációkor az 'Alkotócsoport neve' mezőhöz ne a saját, hanem az alkotócsoportjuk nevét adja meg. (Ezt a zsűri nem látja.) Első alkalommal regisztrálni kell, a regisztrációról emailt kap. Következő látogatáskor már a megadott email-címmel és jelszóval belépve töltheti fel alkotócsoportja pályázati anyagait.)

A képek feltöltése: 2024. június 1.–2024. június 15-éig lehetséges. (A feltöltő oldalon írja be a kép címét. Válassza ki a feltölteni kívánt képet a 'Tallózás' gomb segítségével. Külön mezőbe írja be a képet készítő fotós nevét. (Ezt a zsűri nem látja.) Ellenőrizze, hogy a kívánt kép és cím vár feltöltésre, majd a 'Képfeltöltés/Upload' gombbal indíthatja a feltöltést. Sikeres feltöltés után megjelenik a fotó kis bélyegképe a "Feltöltött képeim" között. Utána indíthatja következő kép feltöltését. A pályázat lezárulásáig módjában áll a már feltöltött kép adatait módosítani, a képe(ke)t törölni, újat feltölteni.)

A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A megadott adatokat a kiíró és a pályázat szervező adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.
Külön nevezési lapot nem kell kitölteni.

Személyiségi jogok – szerzői jogok

A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a MAFOSZ-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Mesterséges intelligencia kreativitását felhasználó képekkel tilos nevezni, aki azt megteszi és bebizonyosodik, magát és alkotócsoportját kizárja a MAFOSZ és alkotócsoportjai által rendezett versenyekből. (A pályázóknak rendelkeznie kell a képek kamerafájljaival, mert vitás esetben a MAFOSZ bekérheti azokat.)

A pályázók, alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás és a szövetség népszerűsítése érdekében a pályázaton nyertes fotók szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül; és a kiállításra elfogadott fotók megjelenjenek a szalon katalógusában, a Fotó-Hungarikum 2024 kiadványban, valamint a MAFOSZ honlapján. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a MAFOSZ csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

Zsűrizés

A zsűri tagjai:
1. Horváth Imre A-Mafosz/s, EFIAP/s, a MAFOSZ elnöke;
2. További felkérendő zsűritagok a nem nevező klubok tagjai közül:
3. További felkérendő zsűritagok a nem nevező klubok tagjai közül:

A zsűrizés kétfordulós:
1. a zsűri pontozással (1–10) dönt a pályázatra kerülő képekről;
2. az elől végzettek közül a díjazottakat és azok sorrendjét a zsűri külön körben dönti el. (A díjazottak az adott évben elért legmagasabb pontszámot kapják, ez számít bele az alkotócsoportok versenyébe.) A zsűri az értékelt képanyagnak megfelelően dönt a díjak kiadásáról, esetleges visszatartásáról vagy megosztásáról.

A zsűri teljes jegyzőkönyvét, a részletes pontozást a szövetség digitális formában, weblapján hozza nyilvánosságra. Az alkotócsoportok versenyében minden olyan kollekció részt vesz, mely legalább 18 nevezett képből áll. A nevezett képek átlagpontszáma alapján legjobb kollekció elnyeri a MAFOSZ vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét. További két kiemelkedő kollekciót oklevéllel jutalmaz a rendezőség. A MAFOSZ oklevéllel jutalmazza az elfogadott képek összpontszáma alapján legjobb kollekciót. Az egyéni képek versenyében 1., 2., 3., (és különdíjas) alkotásokat oklevéllel és éremmel jutalmazza.

A pályázók - alkotásaik beküldésével - elfogadják a részvételi feltételeket.

További információ

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 06-30-9652-462

Naptár

Pályázati regisztráció és képfeltöltés: 2024. június 1.–2024. június 15-éig. (Kérjük, a megadott idő előtt ne regisztráljanak!)

Zsűrizés: 2024. augusztus közepéig

Értesítés az eredményről 2024. augusztus közepéig, kiállítás–díjátadó 2024. augusztus 31-én, Szolnokon, a Magyar Fotográfia Napja központi rendezvényén, illetve a www.mafosz.hu, a http://mafosz-contest.hu weblapon.
Másodbemutatók: 2025. július 1-ig