4nap52016. július 12. A programot a soproni Petőfi színháznál kezdtük. Demcsák Ottó, a Soproni Balett vezetője, kedvesen fogadott bennünket. Elmondta, hogy nagyon örül a sok jó fotós jelenlétének, mert az ő művészetüket megörökítjük az utókornak. Bejelentette, hogy az együttesük egy különleges előadással készül az ünnepi rendezvényre. Az előadás címe: Labirintus. Ennek a próbáiból láthattunk és fotózhattunk részleteket, jeleneteket. Négy balettművész felváltva szerepelt a színpadon és gyakorlás közben minden kérésünket, amely a fényképezést megkönnyítette, azt tolerálták.

{gallery lightbox=boxplus lightbox:thumbs=outside}FNYE/2016/4nap{/gallery}

A próba végén nagy tapssal és sikeres előadásokat kívánva köszöntük meg ezt a remek lehetőséget. Közben a soproni televízió is dokumentálta az ottlétünket, munkánkat.
15 órától a Fabricius ház és a Storno ház vendégszeretetét élvezhettük. Itt különböző korok ruháiba öltöztetett hölgyekről és urakról készíthettünk életképeket az adott kor bútorai és berendezési tárgyai között.
17 órakor részt vettünk a Múlt és Jelen fotópályázat eredményhirdetésén és a kiállítás megnyitóján.
Vacsora után csodálhattuk meg az érdekes történeteket mesélő Energy (Szombathy Gergő) kártyabűvész trükkjeit.

horvath imre blackbeach horvath imre ima horvath imre kritikus pillanat

Bartha Csilla Splash NikszGyula Dombok csider balint

A nap befejezéseként az otthonról hozott képek pályázata következett, melynek első hat helyén Bartha Csilla, Horváth Imre és Niksz Gyula (a Biatorbűgyi Fotóklub tagjai) és Csidér Bálint (Jászkun Fotóklub) fotói szerepeltek.

Kürti János örömfotós
Kőbányai Fotóklub

Fotók: Kürti János, Stefkovics János, Szepesi Julianna, Szedő Iván, Gyimesi János