Fotóművészeti Nyári Egyetem, 2014 – Miskolc, meghívásos, digitális fotópályázat
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége meghívásos fotópályázatot hirdet a Fotóművészeti Nyári Egyetemen regisztrált hallgatók számára.
A pályázatra csak azokkal a művekkel lehet nevezni, amelyek 2014. július 5. és július 12. között készültek Miskolcon, BAZ megyében, vagy a Felvidéken.
Egy szerző maximum 2 × 5 db (5 monokróm, 5 színes) digitális felvételt küldhet be e-mailen, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A fotókat digitális formában, jpg formátumban sRGB színmódban kérjük. Hosszabbik oldala 2400 pixel méretű, rövidebbik oldala 1600–1800 pixel között legyen (törekedjenek a szerzők a szabvány képalakokra 3:2, 4:3). A zsűrizés után, a kiválasztott felvételekből 20 × 30 cm méretű nagyításokat rendelünk. Ennek költsége a rendezőt terheli. Egy-egy digitális felvétel terjedelme ne haladja meg a 2 Mb-ot. Egy-egy email – amihez a pályaműveket csatolták – maximum 15 Mb terjedelmű lehet.
A képek fájlnevében szerepeljen a szerző Családneve_Keresztneve_Aképcíme_1.jpg
(A második felvételt a 2. szám jelöli – de csak a fájlnév végén!!! - és így tovább. Monokróm: 1-től 5-ig, színes: 6-tól 10-ig) Figyelem! A Családnév kezdőbetűje elé ne írjanak semmilyen előtagot (dr., ifj., id., B. … stb.). Mindezek a nevezési lapon jelölhetők.
A nevezési lap fájlneve a szerző neve legyen: Családneve_Keresztneve
A kiállítás anyaga könyvben is megjelenik. Mivel erre pénzügyi támogatást a szövetség nem nyert, ezért az alkotókat arra kérjük, mondjanak le a tiszteletpéldányról és felhasználási díj fizetése nélkül engedélyezzék a képek albumban való közlését, valamint a www.mafosz.hu weblapon a kiadvány pdf formátumban való nyilvánosságra hozatalát. Kérjük, csak az küldje el a pályázatra alkotásait, aki ezt vállalni tudja. Kérjük továbbá, hogy előrendeléssel segítsék a könyv kiadását, mert a Fotóművészeti Nyári Egyetem jelentkezési lapján nagyon kevesen tették ezt meg.
Zsűrizés: elektronikus úton, 1-10 pontig értékelik a zsűritagok egymástól függetlenül a képeket. Végül az összesített pontszámok alapján 70-80 kép és minden nevezett alkotó legjobb alkotása lesz kiállítva és kerül a kiadványba.
A zsűri a kiállításra kerülő képek listáját nyilvánosságra hozza, az összesített pontszámokkal.
Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy fotóművészeti albumot kap ajándékba.
Különdíj: Miskolc város különdíja a legjobb miskolci kép készítőjének.
Nevezési lap letölthető: www.mafosz.hu oldalról.
Pályázati naptár:
Beérkezési határidő: 2014. augusztus 5.
Zsűrizés: 2014. augusztus 15-ig;
Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, a Fotósélet hírlevélben és a http://www.mafosz.hu weblapon: 2014. augusztus 20-ig
Az első kiállítás helyét és időpontját később hozzuk nyilvánosságra. Várhatóan: 2014 szeptemberében, Miskolcon.