Fotóművészeti Nyári Egyetem, 2013 – Tata, meghívásos, digitális fotópályázat
A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége meghívásos fotópályázatot hirdet a Fotóművészeti Nyári Egyetemen regisztrált hallgatók számára.
A pályázatra csak azokkal a művekkel lehet nevezni, amelyek 2013. június 28. és július 6. között készültek Tatán, Komárom-Esztergom megyében, vagy Rév-Komáromban.
Egy szerző maximum 10 db digitális felvételt küldhet be e-mailen, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. Aki sorozattal pályázik, a nevezési lap minden sorába a sorozat egy felvételének címét írhatja be, de így elfogadja azt is, hogy a zsűri az egyes képeket bírálja el és szabadon választ azok közül.

A fotókat digitális formában, jpg formátumban sRGB színmódban kérjük. Hosszabbik oldala 2400 pixel méretű, rövidebbik oldala 1600–1800 pixel között legyen (törekedjenek a szerzők a szabvány képalakokra 3:2, 4:3). A zsűrizés után, a kiválasztott felvételekből 20 × 30 cm méretű nagyításokat rendelünk. Ennek költsége a rendezőt terheli. Egy-egy digitális felvétel terjedelme ne haladja meg a 2 Mb-ot. Egy-egy email – amihez a pályaműveket csatolták – maximum 15 Mb terjedelmű lehet.
A képek fájlnevében szerepeljen a szerző Családneve_Keresztneve_Aképcíme_1.jpg
(A második felvételt a 2. szám jelöli – de csak a fájlnév végén!!! - és így tovább.) Figyelem! A Családnév kezdőbetűje elé ne írjanak semmilyen előtagot (dr., ifj., id., B. … stb.). Mindezek a nevezési lapon jelölhetők.
A nevezési lap fájlneve a szerző neve legyen: Családneve_Keresztneve
A kiállítás anyaga könyvben is megjelenik. Mivel erre pénzügyi támogatást a szövetség nem nyert, ezért az alkotókat arra kérjük, mondjanak le a tiszteletpéldányról és felhasználási díj fizetése nélkül engedélyezzék a képek albumban való közlését, valamint a www.mafosz.net weblapon a kiadvány pdf formátumban való nyilvánosságra hozatalát. Kérjük, csak az küldje el a pályázatra alkotásait, aki ezt vállalni tudja. Kérjük továbbá, hogy előrendeléssel segítsék a könyv kiadását, mert a Fotóművészeti Nyári Egyetem jelentkezési lapján nagyon kevesen tették ezt meg.
Zsűrizés: elektronikus úton, 1-10 pontig értékelik a zsűritagok egymástól függetlenül a képeket. Végül az összesített pontszámok alapján jut be 70-80 kép a kiállításra és a kiadványba.
A zsűri a teljes képlistát nyilvánosságra hozza, az összesített pontszámokkal.
Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy fotóművészeti albumot kap ajándékba.
Különdíj (egy karton bor a Kősziklás pincészetből – Komondi Ágnes felajánlása): A Víz, Zene, Virág Fesztiválon a legjobb Borudvarban készült kép készítőjének.
Tata város különdíja a legjobb tatai kép készítőjének, valamint a három legjobb tatai fotó készítőjének a szerző felajánlásaként Sipos Zoltán: Tata-képek c. albuma.
Nevezési lap letölthető: www.mafosz.net oldalról.
Pályázati naptár:
Beérkezési határidő: 2013. szeptember 1.
Zsűrizés: 2013. szeptember 20-ig;
Értesítés az eredményről kizárólag e-mailben, a Fotósélet hírlevélben és a http://www.mafosz.net weblapon: 2013. szeptember 30-ig
Az első kiállítás helyét és időpontját később hozzuk nyilvánosságra.