EMF EMF logo

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége a korábbi nagysikerű pályázata nyomán 2022–2023 fordulóján újra meghirdeti, az Év Magyar Fotója – Év Magyar Fotósa fotóművészeti pályázatot. A 2023. elején induló pályázat nyilvános, arra minden magyar állampolgár vagy magát magyarnak valló hivatásos és amatőr fotós egyénileg nevezhet a MAFOSZ fotópályázati honlapján.

ÉMFborito

Magyarország területén készült vagy Magyarországgal, a magyarsággal összeköthető képekkel lehet pályázni. Kategóriák között szerepel: Színes és Monokróm kötetlen, Portré és zsáner, Szoció, Sport, Természet, Táj- és városkép, valamint Magyarság kategória. (Nem támogatottak a kategóriatévesztő képek!)
Képfeltöltés: Meghosszabbítva 2023. március 5. éjfélig

Pályázati kiírás (Olvassák el a segédletet is, hogy egyérteműbbek lehessenek a kiírásban tömören megfogalmazott feltételek!)
Pályázati segédlet – Gyakran ismételt kérdések


A pályázat célja, hogy a pályázók egy adott év terméséből válogassanak. Ezért nem lehet pályázni 2021-ben vagy 2021-től korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal.

A pályázatra egy szerző által beküldhető pályaművek maximális száma: egy kategóriában legfeljebb 5 kép.

A pályázati anyagokat a pályázók regisztráció tölthetik majd fel a fotópályázati oldalra, JPG formátumban, sRGB színmódban. A pályázatra feltölthető képek hosszabbik oldala pontosan 3000 pixel. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek nagyfelbontású változatával (legalább 3600 pixel hosszabbik oldal), mert a képe elfogadása esetén azt kéri be a rendezőség.

A pályázatok elbírálására hazai és külföldi fotográfiai szervezeteket elismert képviselőit kérjük fel. A független zsűri a pályázók által beküldött képeket anonim módon, online felületen bírálja. A zsűrizés kétfordulós. Első fordulóban a zsűri tagjai egymástól függetlenül, elektronikus úton, 1–10 pontig értékelik a képeket. Második fordulóban a kiállításra kerülő képek közül választják ki a díjazottakat: a zsűri tagjai egymástól függetlenül a kiállítási képek sorrendjét határozzák meg, ezek összevetésével alakul ki a végső sorrend A rendező a zsűrizés eredményét teljes részletességgel nyilvánosságra hozza.

A pályázat FŐDÍJát, az Év Magyar Fotósa címet a legkiemelkedőbb kollekció szerzője, a legeredményesebb egyéni pályázó nyeri el. Az Év Magyar Fotója díjat az egyes kategóriákban győztes fotók közül választja ki a zsűri. Az egyes kategóriákban az első három helyezett alkotást díjazzuk.

A kiállítás anyagából egy igényes katalógust, fotóművészeti albumot jelentetünk meg.

További részletek a MAFOSZ honlapján és pályázati oldalán. Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázat megrendezéséhez támogatókat keresünk!