logoPártoló tagokat keresünk és várunk, akik pártoló tagdíjjal segítik és ezzel visszaigazolják a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ)

- közösségfejlesztői,
- közművelődési,
- szakmai információs,
- és művészet szervezői munkájának szükségességét és közhasznúságát.

Miért érdemes belépni pártoló tagként a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségébe?

Aki még nem tapasztalta, annak röviden összefoglaljuk:

 • A legfontosabb érzés a tartozni valahová, tartozni valakikhez, akik ugyanolyan érdeklődésű emberek, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Ez az érzés magabiztosságot eredményez, hitet abban, hogy közhasznú alkotómunkát végeznek a közös siker reményében.
 • A MAFOSZ pártoló tagjai az ország legnagyobb fotós szakmai, társadalmi szervezetéhez csatlakoznak. Egy ilyen szövetségnek az ereje a taglétszámán felül a kölcsönösen tisztelt sokféleségben keresendő. A szellemi értékek közös akarat esetén összeadódnak és egymást erősítik.
 • A MAFOSZ informális esélyegyenlőséget biztosít minden pártoló tagjának lakóhelyétől és életkorától függetlenül. A hetente kiküldött internetes Fotósélet című hírlevél minden alkotónak azonos időben kínálja fel a különféle lehetőségeket. Kiállításokat, fotópályázatokat, alkotótáborokat, pénzügyi támogatásokról szóló pályázatokat, kitüntetési lehetőségeket és bármi egyebet, amelyről a szövetség tudomást szerez.
 • A MAFOSZ fotóművészeti diplomát adományoz, különféle fokozatokban mindazon alkotóknak – a pártoló tagoknak is! -, akik hazai és nemzetközi fotóművészeti kiállításokon nyilvánosságra hozzák felvételeiket. A különféle fotóművészeti diplomák elnyerésének feltételei megtalálhatók a http://www.mafosz.hu/szabalyzatok.html  weblapon: http://www.mafosz.hu/images/Mafosz/Mafosz_fotomuveszeti_minositesek.doc.
 • A nemzetközi kiállításokon elért eredmények alapján a szövetség közreműködik abban, hogy a FIAP, azaz a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség által adományozott, nemzetközi fotóművészeti diplomákat megkapják az erre érdemesült alkotók. Ez nemcsak a MAFOSZ tagszervezeteinek tagjaira vonatkozik, hanem minden magyar állampolgárra, függetlenül a szakmai, társadalmi szervezeti tagságtól. Ennek feltételei is megtalálhatók a http://www.mafosz.hu/fiap/minositesi-szabalyzatok.html weblapon.
 • A pártoló tag által elnyert diplomát, kitüntetést a szövetség minden kiadványában (nyomtatott és elektronikus formában is) következetesen feltünteti az alkotó neve mellett.
 • Az Év Fotográfusa kitüntetést adományozzuk annak az alkotónak, aki az előző év július 1-től, az aktuális év június 30-ig a legaktívabb kiállító fotósnak bizonyul.
 • A pártoló tagok sikerét, továbbá kiállításait és rendezvényeit a Fotósélet című internetes hírlevélben népszerűsítjük, amennyiben erről tudósítanak az érintettek.
 • A pártoló tagjaink is bekapcsolódhatnak az aktuális év Magyar Fotográfia Napja rendezvénysorozatába. Kezdeményezhetnek saját programot, kérhetik ennek nyilvánosságra hozatalát, felvételeket készíthetnek a rendezvényekről, amelyek megjelennek – nevük feltüntetésével a www.mafosz.hu weboldalon.
 • A pártoló tagok kedvezményesen vehetnek részt a Fotóművészeti Nyári Egyetemen, ahol a rájuk eső közös költségek mindig alacsonyabbak, mint a szövetséghez nem kötődő hallgatóké.
 • Elsőként értesülnek azokról a fotópályázatokról, amelyeket a partner szervezetek hirdetnek meg, s amelyek zsűrizett anyaga – pénzügyi támogatás esetén - egy-egy fotóalbumban is napvilágot lát.
 • A pártoló tagok egyéni, kölcsönözhető kiállításait a Fotósélet hírlevélen keresztül 250 közművelődési és kiállítási intézmény figyelmébe ajánljuk. A kölcsönzési feltételekről már az alkotók és a kölcsönzők állapodnak meg.
 • A pártoló tagok privát apróhirdetését 3500 fotóstárshoz juttatjuk el a Fotósélet hírlevélen keresztül térítésmentesen.
 • A pártoló tagok kérhetnek egyéni, személyes szaktanácsadást - előzetes időpont egyeztetéssel - a szövetség elnökétől.
 • A pártoló tagok által kiadandó nyomtatványok elkészítésére olyan nyomdát ajánlunk, amely a szövetség részére és a szövetség által ajánlott tagszervezetek részére kedvezményes áron, kiváló minőségben és rövid idő alatt készíti el a katalógusokat, kiadványokat.
 • A pártoló tagok által kiadott, illusztrált kiállítási meghívókat elhelyezzük a Fotósélet hírlevélben.
 • A pártoló tagok is pályázhatnak egy-egy ország-kollekcióba való bekerülésre, amikor nemzetközi fotópályázatra gyűjt a szövetség képeket. Ha az előzsűrizést a jelentkezők elfogadják, akkor a nemzetközi nevezési díjat és a postaköltséget is a MAFOSZ fizeti.
 • A pártoló tagok névsorát elhelyezzük a http://www.mafosz.hu/partolo-tagok.html weblapon.

Köszönjük, ha sikerült meggyőznünk és egyéni pártoló tagként is segíteni kívánja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének munkáját.

Döntésétől függetlenül, sok sikert kíván a fotográfiai közéletben

Horváth Imre
elnök

2013. december 17.