utazas2013 2A Budapesti Művelődési Központ adott helyet az idei Utazás a világ körül 2013 pályázat kiállításának. A BMK megújult galériájában Vadócz Zsuzsa rendezte be a tárlatot. Ő köszöntötte a megjelenteket a Magyar Fotográfia Napjához is kapcsolódó rendezvényen, majd  Horváth Imre, a MAFOSZ elnöke ismertette a pályázatot.

Utazas-album 2013Elmondta, hogy az idei évben harmadannyian pályáztak, mint korábban. Így a kiállítás anyagából készült album megjelentetése sem volt egyszerű. Kitért arra, hogy e pályázat kettős célt kell, hogy megvalósítson. Egyrészt nívós hazai pályázatként szeretnék visszacsalogatni a más magyar pályázatokon is eredményes alkotókat, másrészt a hagyományokhoz híven továbbra is egy „beavató” pályázatként szeretnék a fényképezőgéppel alkotók táborát bővíteni.

E kettős cél érdekében a kiállításra csak a zsűri által beválogatott képek kerültek, míg az Utazás a világ körül 2013 albumba emellett – megjelöléssel – a nevezett, de a kiállításra nem kerülő szerzők egy-egy felvétele is.

utazas2013 1utazas2013 3utazas2013 4utazas2013 5utazas2013 6utazas2013 8utazas2013 7

A MAFOSZ elnöke ismertette az eredményeket és átadta a díjakat, további eredményes alkotókedvet kívánva a résztvevőknek.

A rendezvényen adták át – a korábban akadályoztatás miatt elmaradt – a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség egyik diplomáját, Lőkös Zoltán EFIAP ezüst fokozatát.