A békéscsabai Lencsési Közösségi Ház és a Márvány Fotóműhely digiporáma pályázatot hirdet XVIII. Békéscsabai Digiporáma Fesztivál címmel, melynek célja a fotók, a digiporáma eszközével való bemutatása és népszerűsítése.

A pályázat beküldésének határideje: 2024. október 31.

A ZSŰRI TAGJAI:
Eifert János fotóművész (Budapest)
Zsila Sándor fotóművész (Budapest)
Diós Zsolt a Békéscsabai Médiacentrum Kft. főmunkatársa

Értékelési szempont

A zsűri, tekintettel a speciális megjelenési formára, az alkotást – mint etűdöt – annak audiovizuális összességében fogja értékelni.

A díjazás vásárlási utalvány formájában történik
I. díj 60000,– Ft; II. díj 50000,– Ft; III. díj 40000,– Ft;
Katona Péter különdíj 30000,– Ft; és a Lencsési Közösségi Ház különdíja 20000,– Ft értékben.
Bemutató vetítés, díjkiosztó ünnepség 2024. november 23-án, szombaton 10 órai kezdettel – a művek nyilvános vetítése, zsűrizése a Lencsési Közösségi Ház nagytermében (Békéscsaba Féja Géza tér 1.). A vetítés Full HD kivetítővel történik (30fps). Az esemény online formában is követhető lesz.

Pályázati feltételek

A pályázaton részt vehet minden Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében, Magyarországgal határos országokban élő fotós. (Ausztria, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna).

Nevezhet klub, alkotó csoport és egyéni alkotó. Egy pályázó legfeljebb 3 alkotással indulhat.

A pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni. A művek lehetőség szerint interneten keresztül kerüljenek beküldésre.

A pályázat nevezési díja alkotónként 2500,–Ft., melyet kérünk a Csabagyöngye Kulturális Központ bankszámlaszámára – MBH Bank Nyrt., HU94 504531351000802300000000 – utalni. (Az utalás megjegyzés rovatába kérjük feltüntetni a szerző nevét, lakcímét, valamint a „Digiporáma2024” megjegyzést.)

A regisztrálás elektronikus úton történik. A jelentkezési lapot az alábbi email-en kérjük hiánytalanul kitöltve beküldeni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A művet[ek] elektronikus kérjük beküldeni! WeTransfer stb. programok segítségével a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

Amennyiben interneten keresztül nem áll módjában feltölteni az alkotást, a pályaművek beküldhetőek még hagyományos postai úton is, – Lencsési Közösségi Ház, 5600 Békéscsaba, Féja

Géza tér 1. – fizikai adathordozón (CD, DVD, Pendriwe), amit nem áll módunkban visszaszolgáltatni. A postai úton történő nevezés esetében csatolja a kinyomtatott, kitöltött jelentkezési lapot, és a befizetésről szóló igazolást.

Technikai követelmények

Az alkotások ajánlott felbontása minimum Full HD azaz 1920×1080 (16:9 képarány) legyen. Lehetőség szerint a népszerű szabványos videóformátumokat preferáljuk. Eltérő esetben az alkotásokat átkódoljuk, de az esetleges minőség romlásért felelősséget nem vállalunk.

Video: felbontás minimum Full HD 1920×1080
Képarány : 16:9, de elfogadjuk 4:3 arányú, vagy eltérő alkotásokat is.
Hang: lehetőség szerint a hangsáv normalizálása –3dB-hez történjen, ezzel megakadályozzuk, hogy az alkotás túl hangosan, túl halkan, esetleg torz hanggal jelenjen meg.
Codec : szabványos, népszerű formátumok használata

Tartalom

Egy pályamű hossza maximum 5 perc lehet! Minimális hosszra nincs megkötés.
A beküldött munkákban jól látható helyen fel kell tüntetni a szerző(k) nevét, a mű(vek) címét, és a felhasznált hanganyag szerzői adatait.
Az alkotásokban mozgókép betét 15–30 másodperc arányban elfogadott, de törekedjünk arra, hogy a digiporáma mint műfaj sajátosságai továbbiakban is megmaradjanak.
A felhasznált tartalom nem szükséges, hogy saját alkotás legyen, de a szerzőt a mű végén fel kell tüntetni! Az esetleges szerzői jogi követelésekért a szervező intézmény nem vállal felelősséget!

A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy az általuk készített anyagok, vágatlanul a szerző megjelölésével térítésmentesen bemutatásra kerüljenek különböző médiumokban, ezzel népszerűsítve a Digiporámát, mint művészeti kifejező eszközt.

Tájékoztatás kérhető

Machlik Gergelytől, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Nagy Emesétől a közösségi ház munkatársától a 66/456-177 telefonszámon. A felhívás szövege olvasható, és a jelentkezési lap letölthető a www.marvanyfoto.hu honlapról.