Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja 2016 és az Év fotográfusa 2016 beadási határidejét ez évben 2016. július 30-ig meghosszabbítottuk.

Az önértékelés időszaka 2015. július 1-től 2016. június 30-ig terjed. Részben új szabályzat és a hozzá tartozó új önértékelő táblázatok vannak érvényben. A szabályzatok és önértékelő táblázatok megtalálhatók a MAFOSZ-menü, szabályzatok almenüjében is.


Az Év Fotóművészeti Alkotócsoportja (ÉFA)
ÉFA kitüntetési szabályzat (doc)  Elfogadva: 2014. március 22. (2014. július 1. hatállyal)
Önértékelő táblázat (xls), klubrészletező (xls), egyéni alkotók részletező (xls)

A szabályzatot és értékelési rendszert úgy alakítottuk ki, hogy a pályázatok képelfogadásai mellett nagyobb hangsúlyt kapjanak a fotópályázatok, kiállítások rendezése, szakmai programok tartása stb.

A pályázat csak a MAFOSZ által kialakított excel Értékelő táblázatban (xls formátumban) adható be digitálisan. Az összesítő táblázat darab (fő) oszlopának kitöltésével a pontszám cellákat az Excel automatikusan tölti ki. Az önértékeléshez tartozik az alkotócsoport előző évi munkáját bemutató "klubrészletező" és az egyes tagok tevékenységét bemutató „egyéni alkotók részletező” táblázat. Alkotókként külön-külön kell kitölteni, s az összesített darabszámot feltüntetni a főlapon. Kérjük, e táblázatokat használják, ne másolják át másik állományba, vagy ne konvertálják másik programba. (Az értékelő táblázat főlapját postai úton is meg kell küldeni: 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12.)

A pályázat benyújtásának helye: MAFOSZ elnöke: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..


Az Év fotográfusa
Új Év fotográfusa szabályzat (doc)  Elfogadva: 2016. február 27. (2016. február 27.-i hatállyal)
3 lapos Önértékelő táblázat (xls)

2016-ban is, a szabályzat szerint 1., 2. és 3. díjat is kiad a MAFOSZ.

A pályázat csak a MAFOSZ által kialakított excel Értékelő táblázatban (xls formátumban) adható be digitálisan. Az összesítő táblázat darab és pontszám celláit az Excel automatikusan tölti ki a következő oldalak Hazai és FIAP fülein felsorolt elfogadások és díjak alapján. Kérjük, e táblázatot használják, ne másolják át másik állományba, vagy ne konvertálják másik programba. (Az értékelő táblázat főlapját postai úton is meg kell küldeni: 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12.)

A pályázat benyújtásának helye: MAFOSZ elnöke: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

Fogalmak (Pályázati és Kiállítási Szabályzat):

MAFOSZ-védnökség: A MAFOSZ elnöksége kérelem alapján dönt azon nemzetközi, országos és regionális, vagy egyéb fotópályázatok és kiállítások MAFOSZ-védnökségét illetően, melyek rendezését jelen szabályzat szerint tervezik és nagy jelentőséggel bírnak a hazai fotóművészetben. A MAFOSZ védnökségű pályázatok figyelembe vehetők a MAFOSZ minősítési dokumentációkban, kitüntetésekben, nyertes képeik megjelennek az évenkénti Fotó-Hungarikumban.

MAFOSZ által elismert pályázatok: A MAFOSZ Pályázati és kiállítási bizottsága dönt azon nemzetközi, országos és regionális, vagy egyéb fotópályázatok és kiállítások MAFOSZ-elismeréséről, melyek nagy jelentőséggel bírnak a hazai fotóművészetben, de sajátos körülményeik miatt nem mindenben felelnek meg a jelen szabályzatban foglaltaknak;

vagy melyeket jelen szabályzat szerint rendeznek, de védnökséget nem kértek. A MAFOSZ által elismert pályázatok figyelembe vehetők a MAFOSZ minősítési dokumentációkban, kitüntetésekben.