A legjobb fekete-fehér vadfotók

FIAPLogologoA FIAP 33. alkalommal rendezi meg a fekete-fehér biennálét. December óta tudjuk, hogy ez lesz, illetve a határidőkkel is tisztában vagyunk. Mégis az utolsó pillanatig vártunk a közzététellel. Mindig az első gondolat a legjobb, így azt a képet küldd el, amire elsőként gondoltál a kiírás elolvasása után, és még egyet, hogy választani lehessen. Összesen 10 képet küldhetünk el, 10 alkotótól. Szóval csak a legjobb két képedet várjuk. 

A szövetségek határozhatják meg, hogy mi legyen a téma, de az elküldött anyagnak egységesnek kell lennie. Országunk nem nagy, de természeti értékei kiemelkedőek, ezeket világszínvonalon örökítik meg a magyar szövetség tagjai. Ezért merészen a Kárpát-medence vadvilága témát választottuk. 

A legjobb két fotódat várjuk fekete-fehérben, ami a Kárpát-medencében készült és az ott vadon élő állatokat mutatja meg. Ez lehet madár, kis, vagy nagyvad. De fontos, hogy olyan állatot ábrázoljon, amely a területen élnek és ezen állatok tényelgesen vadon élnek, nem pedig vadasparkban, emberhez szoktatottan. 

Ennek megfelelően a természetfotózás képfeldolgozásának szabályai érvényesek. 

  • Csak olyan módosítás történhet a képen, ami a kép egészét érinti
  • A képhez elemeket hozzáadni, vagy elvenni nem lehet. Ez alól kivétel a digitális gépek szenzorkoszának eltűntetése. 
  • A kép vágása során az eredeti kép több mint fele maradjon meg.

A képeket 3600 pixel hosszú oldallal kérjük. A képarány kötött. A hosszú oldal 4 egység, a rövidebbik oldal 3 egység. Színmód: sRGB

Mivel egységre törekszünk, ezért kizárólag fekvő képeket kérünk. 

Beadási határidő 2016. április 22. 

Egy alkotó csak két képet küldhet erre az email címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A képfájl elnevezése: vezeteknev_keresztnev_a_kep_cime_angol_nyelven.jpg

Nevezési díj: 1000 Ft, amelyet a MAFOSZ számlaszmára utalással lehet befizetni: 11701004-20122009-00000000. A megjegyzés rovatba kérjük beírni a 'FIAP33'-at  és az alkotó nevét.

A 10 legjobb fotót a MAFOSZ nagyíttatja, és postázza a pályázatra.