Mafosz Szalonok

Keresés

logo

Szalon logoDigitális, vetítettképes pályázat kiírása

Képek feltöltése: 2022. június 1.–2022. június 15.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége fotópályázatot hirdet tagszervezetei és azok tagjai részére MAFOSZ Szalon néven, DIGITÁLIS VETÍTETTKÉPES szalon formájában. Célja, hogy bemutassa a kortárs magyar fotográfia eredményeit, a fotóművészeti alkotócsoportok legújabb munkáinak kiállításával.

A pályázaton csak azok a MAFOSZ tagszervezetek vehetnek részt, melyek a beküldési határidőig rendezték a 2022. évi tagdíjukat. A szövetség minden tagegyesülete egy-egy kollekcióval pályázhat, amely maximum 24 db digitális képből állhat, de minimum 3 szerző egy-egy művét kell, hogy tartalmazza. Egy szerző (többes tagság esetén is) csak egy kollekcióban szerepelhet, maximum három alkotással.

Sorozat és egy téma három mozzanata nem adható be. A MAFOSZ Szalonra csak olyan művek küldhetők, amelyek a korábbi MAFOSZ Szalonokon még nem kerültek közönség elé. (Cél, hogy új művek szülessenek, 2 évnél nem öregebb képek mérettessenek meg.) Nem lehet pályázni 2019-ben vagy korábban nyilvánosságra hozott alkotásokkal. Aki ezeket figyelmen kívül hagyja, kizárja magát és alkotóközösségét az idei és a következő évi szalonon való részvételből is.

A fotók témája, technikája, formája és műfaja kötetlen. A fotókat digitális formában, jpg formátumban, sRGB színmódban kérjük feltölteni. Képek mérete: hosszabbik oldal (pontosan) 1920 pixel. (A pályázóknak rendelkeznie kell a képek nagyfelbontású változatával, mert egy esetleges papírképes kiállításhoz a MAFOSZ bekéri azokat.)

A pályázati anyagokat a pályázó MAFOSZ tagszervezettől csak egy személy (az alkotócsoport vezetője v. megbízottja) töltheti fel egyenként a MAFOSZ fotópályázati oldalára: http://mafosz-contest.hu REGISZTRÁCIÓ/BEJELENTKEZÉS után. (A MAFOSZ Szalon pályázati regisztrációkor az 'Alkotócsoport neve' mezőhöz ne a saját, hanem az alkotócsoportjuk nevét adja meg. (Ezt a zsűri nem látja.) Első alkalommal regisztrálni kell, a regisztrációról emailt kap. Következő látogatáskor már a megadott email-címmel és jelszóval belépve töltheti fel alkotócsoportja pályázati anyagait.)

A képek feltöltése: 2022. június 1.–2022. június 15-éig lehetséges. (A feltöltő oldalon írja be a kép címét. Válassza ki a feltölteni kívánt képet a 'Tallózás' gomb segítségével. A 'Megjegyzés' mezőbe írja be a kép készítőjének nevét. (Ezt a zsűri nem látja.) Ellenőrizze, hogy a kívánt kép és cím vár feltöltésre, majd a 'Képfeltöltés/Upload' gombbal indíthatja a feltöltést. Sikeres feltöltés után megjelenik a fotó kis bélyegképe a "Feltöltött képeim" között. Utána indíthatja következő kép feltöltését. A pályázat lezárulásáig módjában áll a már feltöltött kép adatait módosítani, a képe(ke)t törölni, újat feltölteni.)

A szerveren minden felhasználónak csak a saját adatállományaihoz van hozzáférési joga. A megadott adatokat a kiíró és a pályázat szervező adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

A feltöltendő állomány Fájlneve tetszőleges (mert a rendszer átnevezi a fájlokat), de írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek nem használhatók).
A feltöltéskor kell megadni a képcímet is. Kép címe: max. 40 karakter lehet, magyar ékezetes karakterek (és szóköz is) használandók. (Írásjelek: %, !, ?, stb., illetve grafikai karakterek nem használhatók. NE HASZNÁLJANAK csupa nagybetűt!) A Képcímeket kérjük a magyar helyesírás szerint megadni, mert a rendszer szoftvere ezt viszi át a kiállítási képcímeknek és minden további adatbázishoz (zsűrizés, jegyzőkönyv, kiértesítés, katalógus). A képcímekben tilos a szerző nevét és sorszámot megadni.
(Lehetőleg csak indokolt esetben adjanak meg idegen nyelvű képcímeket. A MAFOSZ minősítési rendszerében nem jelent semmilyen hátrányt, ha egy külföldi pályázaton már idegen nyelvű címmel szerepelt kép magyar fordítású képcímét használják.)

Egy-egy digitális felvétel terjedelme ne haladja meg a 2 Mb-ot. A pályaművön semmilyen jelzés (vízjel, felirat, logó stb.) nem szerepelhet, amely utal a szerzőre.

Külön nevezési lapot nem kell kitölteni.

A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a MAFOSZ-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

A pályázók, alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás és a szövetség népszerűsítése érdekében a pályázaton nyertes fotók szerzői jogdíj (felhasználási díj) fizetése nélkül, nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában, földrajzi és időbeli korlátozás nélkül; és a kiállításra elfogadott fotók megjelenjenek a szalon katalógusában, a Fotó-Hungarikum 2022 kiadványban, valamint a MAFOSZ honlapján. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a MAFOSZ csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

A zsűri tagjai:
1. Horváth Imre A-Mafosz/s, EFIAP/s, a MAFOSZ elnöke;
2. További felkérendő zsűritagok a nem nevező klubok tagjai közül:
3. További felkérendő zsűritagok a nem nevező klubok tagjai közül:

A zsűrizés kétfordulós:
1. a zsűri pontozással (1–10) dönt a pályázatra kerülő képekről;
2. az elől végzettek közül a díjazottakat és azok sorrendjét a zsűri külön körben dönti el. (A díjazottak az adott évben elért legmagasabb pontszámot kapják, ez számít bele az alkotócsoportok versenyébe.) A zsűri az értékelt képanyagnak megfelelően dönt a díjak kiadásáról, esetleges visszatartásáról vagy megosztásáról.

A zsűri teljes jegyzőkönyvét, a részletes pontozást a szövetség digitális formában, weblapján hozza nyilvánosságra. Az alkotócsoportok versenyében minden olyan kollekció részt vesz, mely legalább 18 nevezett képből áll. A nevezett képek átlagpontszáma alapján legjobb kollekció elnyeri a MAFOSZ vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét. További két kiemelkedő kollekciót oklevéllel jutalmaz a rendezőség. A MAFOSZ oklevéllel jutalmazza az elfogadott képek összpontszáma alapján legjobb kollekciót. Az egyéni képek versenyében 1., 2., 3., (és különdíjas) alkotásokat oklevéllel és éremmel jutalmazza.

A pályázók - alkotásaik beküldésével - elfogadják a részvételi feltételeket.

További információ: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy 06-30-9652-462

Naptár:

Pályázati regisztráció és képfeltöltés: 2022. június 1.–2022. június 15-éig. (Kérjük, a megadott idő előtt ne regisztráljanak!)

Zsűrizés: 2022. augusztus közepéig

Értesítés az eredményről 2022. augusztus közepéig, vetítettképes díjátadó 2022. augusztus végén, a Magyar Fotográfia Napja központi rendezvényén (vagy egy későbbi alkalmas időpontban), illetve a www.mafosz.hu, a http://mafosz-contest.hu weblapon és a Fotósélet hírlevélben.
Másodbemutatók: 2023. július 1-ig

Hasznos tudnivalók a MAFOSZ Szalonra pályázóknak