A FIAP igazgatóság spokane-i beszámolója szerint az új FIAP minősítési szabályzatra vonatkozó javaslatokat az indiai kongresszus során nyújtották volna be, és 2022. január 1-je előtt nem hajtották volna végre.

Mivel az indiai FIAP kongresszust a járványhelyzet miatt törölték, és a helyzet nem teszi lehetővé a kongresszus 2021-ben történő lefolytatását, az új szabályok (DOC 31/2021) 2022. január 1-jén már nem alkalmazhatók, végrehajtását elhalasztják a jövőbeni FIAP kongresszuson való elfogadásig.

A jelenlegi minősítési szabályzat (173/2020 INFO) lesz érvényben a 2022-ben benyújtott minősítési kérelmekre is.

FIAPLogoElhalasztják az új FIAP minősítési szabályzat végrehajtását

A FIAP új minősítési szabályzatot vezet be 2022. január 1-től – 31/2021 E (angol nyelven).

Bár e szabályzat még itt-ott kisebb pontatlanságokat tartalmaz, tájékoztatásként közzétesszük magyar fordítását. (Minden esetben az eredeti angol dokumentáció az érvényes.)

Bővebben:  Új FIAP minősítési szabályzat 2022-től

FIAPLogoKorábban közzétettük a FIAP dokumentciókban történt változásokat, azzal, hogy további leadási segédletet teszünk közzé.

Kérem a pályázókat, olvassák el mindkettőt! A dokumentáció beadása előtt a most közzétett FIAP pályázati anyag leadási segédletben ellenőrizzék pontról-pontra, hogy minden egyezik-e.

A FIAP minősítéséhez a FIAP Life Card igénylése a MyFIAP.net oldalon lehetséges. Annak használatáról külön leírás található a MAFOSZ oldalán.

Pályázati anyagok küldése: 2019. április 29–május 12.

Bővebben: FIAP pályázati anyagok beadása

FIAPLogoFIAP Pályázati anyagok beadási határideje

A múlt évben október 1. volt a diplomák kiállításának dátuma, azért hogy minél közelebbi dátummal tudjuk az új diplomákat megkapni, az alábbi ütemezésben szeretnénk tartani. Nincs mód határidőmódosításra, aki kicsúszik az egyes határidőkből, annak dokumentációját nem továbbítjuk. Aki korábban küldött anyagot, azt újra el kell küldeni a beadási időszakban.

AFIAP-ra pályázók kártya igénylése: 2020. május 20-ig folyamatosan
Pályázati anyagok küldése: 2020. június 1–14.
FIAP Bizottság ellenőrzése és hiánypótlás: 2020. június 15–július 15
Pályázati díj megfizetése: 2020. július 15–20.
Pályázatok továbbítása: 2020. július utolsó hete
Diplomák várható dátuma: 2020. október eleje

(a pályázati díj pontos összegről mindenkit előzetesen tájékoztatunk)

Bővebben: FIAP diplomák dokumentációi

FIAPLogoTöbb változást vezetett be a FIAP a Life Card igénylésben, a beadandó minősítési dokumentációban, illetve változásokat terveznek 2021-től a FIAP minősítési követelményrendszerben.

Ezekről található egy tájékoztató alább. A későbbiekben még további rendszerezett információkat közlünk.

Kérjük figyeljék a MAFOSZ honlapját és a Fotósélet hírlevelet!

Bővebben: FIAP hírek – változások

FIAPLogoA FIAP új minősítési szabályzata 2017. január 1-től lépett életbe – 011/2016 E (angol nyelven). E jelenleg érvényes angol nyelvű szabályzatból még nincs magyar fordítás, de csak a dokumentáció beadásának módjára vonatkozó pár részen tér el a korábbitól (magyar nyelven), s e legfontosabb eltérések benne vannak a dokumentáció beadásához összeállított ellenőrző listában.

Új, 2017-től érvényes, kezdő mintákkal kitöltött xls, AFIAP–EFIAP és EFIAP-szintek adatlapjai, kitüntetési dossziéi (magyar fordítással, számítógépes kitöltéshez.)

A FIAP Photograher's Card (Fotográfus igazolvány) adatlapja (magyar fordítással)

Nyilatkozat

Az elektronikusan küldendő anyagokat kizárólag a WeTransfer (https://wetransfer.com/) szolgáltatással fogadjuk a FIAP kacsolattartó email címére.

A papír alapú Nyilatkozatot és az Excel állomány aláírt papír alapú B oldalát a MAFOSZ, 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12. címére kell küldeni.

FIAPLogoA FIAP minősítések igényléséhez szükséges dokumentációkat egy évben csak egyszer lehet beadni a nemzetközi szervezet számára, mindig az előző diploma dátuma után legalább egy évvel. 

Ezért a MAFOSZ-hoz való beadási határidő: legkésőbb 2018. május 30. (Kérjük, ne utolsó nap adják le.)

Korábbi évek tapasztalata alapján több tipikus hibával szembesültünk az ellenőrzések során. Ezt elkerülendő, segítségként elkészült egy ellenőrzési lista, amivel a pályázó a beadás előtt ellenőrizni tudja a beadásra szánt anyagot. A lista használata nem kötelező, de javasolt, mert ez alapján ellenőrizzük az igényléseket, illetve kérünk hiánypótlást.

Bővebben: FIAP diplomák dokumentációi