diakfotoIdén is lesz diákfotó-pályázat. Sőt... Megújul és kibővül a MAFOSZ fotópályázati felületén (http://mafosz-contest.hu).
 
Hogy már készülni lehessen a pályázatra, az alábbi témákat javasoljuk a pályázati kiírásba:

1. feladat: Fenntarthatóság – Életünk a víz. Az éltető vízről készült képeket várunk.

2. feladat: Fekete-fehér fotók. Könnyűnek tűnik a feladat, de nem az! Olyan képeket várunk, amelynek nem a kiviteli technikája fekete-fehér, hanem a fő témája. (Példa: egy sakktábla, a zebra, vagy az iskolatábla stb.). Tehát a kép lehet színes, a témája a fekete-fehér.

3. feladat: Érzelmek. Olyan fotókat szeretnénk kapni, amiken jól látható a szereplők érzelmi állapota: öröm, bánat, harag, nyugalom stb...
 
Szeretnénk az ország minden iskolájához eljuttatni a felhívást és bevonni a művészeti iskolák tanulóit is. A széleskörű megrendezéshez és a pályázat elismertségének emeléséhez szükség van további, a fotózás és a pedagógusi hivatás iránt elkötelezett személyekre, a Klebelsberg Központ támogatására, valamint támogatókra.
 
Eddig az általános iskolás diákok (14 éves korig) szakköri kollekcióval pályázhattak. A középiskolás diákok fotóit (14–20 éves kor között) az egyéni pályázatra vártuk. E rendszert szeretnénk megtartani, azzal kibővítve, hogy az általános iskolások között is hirdetnénk egyéni győztest. És megvizsgáljuk a középiskolások közösségi (fotó-, rajz- és művészeti szakkörök) eredményhirdetésének lehetőségét is. Ezek egyeztetése folyik.
 
A képeket várhatólag április–május hónapban kell majd feltölteni a pályázati oldalra, amelyek zsűrizése már 2023. májusában várható.
Jó felkészülést kívánunk. A végleges pályázati kiírást hamarosan közzétesszük a MAFOSZ oldalán.