Alapadatok
Ad Hoc Budapest Fotográfiai Alkotóműhely Egyesület (ABFA)
Budapest
Károly György Tamás
Csapatunk ad hoc verbuválódott egy téli délután. Budapesten szerveztünk egy közös fotózást, aztán egy másikat, majd…
Az egyesületet azzal a céllal alapítottuk, hogy a létrejövő csapatban az egyén és a kisebb társulások a közösség erejét hasznosítva alkothassanak és óvhassák meg a bennünket körülvevő értékes látnivalókat. Fő célunk az épített és természetes környezet – benne az ember – megörökítése (fotókon) és bemutatása (kiállításokon, kiadványokban).
A csapat magját végzett fotográfusok alkotják, köztük fotós tanárok.
Fiatal csapat vagyunk, de már első évünk (2015.) alatt sem tétlenkedtünk. Az új Ptk. alapján a törvényszék által elfogadott alapszabályt alkottunk. A tagság szigorú, de teljesen betartható Etikai Kódexet vállalt magára. Weboldalunkon minden tag bemutatkozik. 100 fotóból álló kiállítást rendeztünk a Grand Hotel Hungáriában.
Sok közös fotózásunk/workshopunk volt, például tanítás a fényekről, a megvilágításról, ismerkedés a fényformálókkal, a stúdió eszközeivel, kinti vakus workshop, modellfotózás… Fotós börzékre is ellátogattunk közösen.
A tagok aktívak, az elmúlt években számos kiállításon és pályázaton szerepeltek, mozgalmas az online életünk. Létrehoztuk „A fotózás szerelmesei” nevű közösséget (a létszám meghaladja az 1500-at).
Van köztünk teljesen kezdő és veterán is, de nincs ebből gond – mindenki szívesen segít a másiknak. Havonta legalább egyszer összegyűlünk, de van hogy hetente többször is. Barátságok és szerelmek is szövődtek már szervezetünkben…
Ad Hoc Budapest Fotográfiai Alkotóműhely Egyesület (ABFA)