Compur Fotóklub
Fotóklubunk egy fényképezőgép alkatrészéről kapta a nevét. A compur egy központi zár, mely a fény szabályozására hivatott. Amikor fény szükséges a kép kialakulásához, akkor kinyílik, amikor védeni kell a látens képet, akkor bezárul.
Klubunk is így működik. Nyitottak vagyunk az újonnan érkezők felé, szeretettel fogadjuk a fotózás iránt érdeklődőket, összetartunk, de képviseljük érdekeinket.
A virtuális “közösségek” korában egyre fontosabbá válnak a személyes kapcsolatok. A fotózás élménye, szeretete mellett ezt is nyújtja közösségünk. Több egyszerű fotóklubnál. Baráti társaság, akik az élet más területén is számíthatnak egymásra.

A Compur fotóklub krisztusi korba lépett. Túl van a gyermekbetegségein, nem egyszerűen felnőtt, hanem bölcs érettség jellemzi. A megye legnagyobb, a régió meghatározó fotóklubja lettünk.
Tagjaink aktívan fotóznak, részt vesznek városunk kulturális életében, és sokan tevőlegesen is alakítják azt.

Kaposvár város megalakulásunk óta támogatta és támogatja klubunkat.
A támogatás megtérül. Kaposvár művészetkedvelő polgárai számára – a múzeummal karöltve - rendszeresen hívunk meg hazai és időnként külföldi előadókat, hogy a tenger mélyétől az univerzum távoli vidékéig kalauzoljuk az érdeklődőket.

A Compur – nehezen kimondható és megjegyezhető neve ellenére – védjeggyé vált.