Mafosz Szalonok

Keresés

logo

40Szalon logoA XL. Mafosz Szalonra 43 alkotóközösség töltött fel képeket. Összesen 979 kép érkezett a pályázatra.

A zsűrizés kétfordulós volt:
1. a zsűri pontozással (1–10) döntött a kiállításra kerülő képekről (ponthatár 17 pont volt); 103 kép kerül kiállításra (nevezett képek 10,5%-a).

2. az első 8 kép közül a díjazottakat és azok sorrendjét a zsűri külön körben döntötte el. (A díjazottak az adott évben elért legmagasabb pontszámot kapták, ez számít bele az alkotócsoportok versenyébe.) 

A zsűri teljes jegyzőkönyvét, a részletes pontozást a szövetség nyilvánosságra hozza. Az alkotócsoportok versenyében minden olyan kollekció részt vesz, mely legalább 18 nevezett képből áll. A nevezett képek átlagpontszáma alapján legjobb kollekció elnyeri a MAFOSZ vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét. További két kiemelkedő kollekciót oklevéllel jutalmaz a rendezőség. A MAFOSZ oklevéllel jutalmazza a kiállításra elfogadott képek összpontszáma alapján legjobb kollekciót.

A klubok között átlagpontszám alapján 1. lett a Varadinum Fotóklub; 2. a Duna Fotóklub Egyesülete és 3. a Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesülete. Kiállított képek össz-pontszáma alapján is a nagyváradi Varadinum Fotóklub végzett az első helyen.

Az egyéni versenyben 1., 2., 3., (és különdíjas) alkotásokat oklevéllel és éremmel jutalmazza a MAFOSZ.

1. helyezett lett Alagi Mihály (Bakony Fotóklub): Arc II. című fotója; 2. Lőrincz Ferenc Lőrinc (Compur Fotóklub): Búvárúszó; 3. Kékesi Henriett (Biatorbágyi Fotóklub Egyesület) Szabad egy táncra c. képe.

ArcBuvarTanc 

Különdíjat kap Bozsik József (Kecskeméti Fotókör): Demencia és Gergó András (Győri Fotóklub Egyesület): Formák című alkotásával.

Demencia Forma

A zsűri tagjai voltak:
1. Nagy István E-Mafosz/g, MFSZ, MAOE tagja
2. Lőkös Zoltán EFIAP/d3, A-Mafosz/p,
3. Horváth Imre A-Mafosz/s, EFIAP/s, a MAFOSZ elnöke.

Gratulálunk minden résztvevőnek!