FIAPLogoA FIAP minősítések igényléséhez szükséges dokumentációkat egy évben csak egyszer lehet beadni a nemzetközi szervezet számára, mindig az előző diploma dátuma után legalább egy évvel. 

Ezért a MAFOSZ-hoz való beadási határidő: legkésőbb 2018. május 30. (Kérjük, ne utolsó nap adják le.)

Korábbi évek tapasztalata alapján több tipikus hibával szembesültünk az ellenőrzések során. Ezt elkerülendő, segítségként elkészült egy ellenőrzési lista, amivel a pályázó a beadás előtt ellenőrizni tudja a beadásra szánt anyagot. A lista használata nem kötelező, de javasolt, mert ez alapján ellenőrizzük az igényléseket, illetve kérünk hiánypótlást.

A papír alapon küldendő anyagokról (Nyilatkozat, Excel B oldal) aláírás után elektronikus másolatot is kell készíteni (scannelés vagy fénykép), amit az elektornikusan küldendő anyagokkal együtt kérünk megküldeni.

Az elektronikusan küldendő anyagokat kizárólag a WeTransfer (https://wetransfer.com/) szolgáltatással fogadjuk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, egy küldeményben.

Minden esetben (hiánypótlás esetén is) a teljes pályázati anyagot kell küldeni, rész anyagokat nem fogadunk, nem töltünk le.

A FIAP-diplomák igényléséhez szükséges űrlapok, szabályzat (és fordítása) letölthető a www.mafosz.hu FIAP-oldaláról. Kérjük, figyelmesen olvassák el úgy a szabályzatot, mint a kitöltési űrlapot!

A FIAP kapcsolattartó 2015-ben összeállított egy Nyilatkozatot, melyet ez évben is szintén ki kell tölteni. Ez a MAFOSZ honlapján elérhető.

A dokumentum első fele, amelynek címe a „Nyilatkozat a FIAP számára továbbításra kerülő adatokról és alkotásokról” kitöltésére azért van szükség, mert a MAFOSZ aláírással igazolja, hogy a pályázatban található adatok a valóságot tükrözik. Mivel nincs lehetőségünk arra, hogy mindenkit egyesével ellenőrizzünk és ez egyébként nem is célunk, ezért kérünk egy olyan nyilatkozatot, amelyben az alkotók kijelentik és igazolják, hogy valós adatokat adtak le. Kicsit részletezve az egyes pontokat:

      1. Egy általános nyilatkozat, amiben a szerző elismeri, hogy valamennyi elfogadás a pályázatoknál megfelel az adott pályázat, adott kategóriájának megfelelő kiírásnak. (pl: Nem adott be olyan képet Nature kategóriában, amelynél a megengedettnél több módosítás történt a képen.)
      2. Egy általános nyilatkozat, hogy minden adat megfelel a valóságnak
      3. Az utolsó pont jól ismert sok-sok pályázatról, ezt nem magyarázzuk meg, mivel egyértelmű.

Fontos megemlíteni, hogy az aláírás hiányában nem továbbítjuk a képeket a FIAP felé, mert nem írhatjuk alá felelősségünk tudatában azt, hogy a pályázat megfelel a valóságnak. Vagyis ezzel a nyilatkozattal a felelősséget a szerzőre hárítjuk, amennyiben vitás kérdések merülnek fel.

A dokumentum második fele a „Nyilatkozat a FIAP számára továbbított képek felhasználásáról” egy olyan rész, amiben szeretnénk kérni a közreműködést.

Szeretnénk, ha a MAFOSZ meg tudná osztani a magyar alkotócsoportokkal az igazán sikeres képeket, hogy egy név mellé néhány képet is lehessen társítani.

Ehhez szükséges a nyilatkozat, amely leegyszerűsítve azt mondja, hogy a MAFOSZ használhatja a képeket a MAFOSZ és a FIAP tevékenysége népszerűsítése érdekében; a MAFOSZ archívumában tárolja; gyűjteményes kiállításon bemutatja a szerző nevének megjelenítésével, de nem értékesítheti azokat, viszont a szerzőnek sem fizet azért, hogy a képek megjelennek (pl. a Fotó-Hungarikumban). 

További felvilágosítás kérhető Horváth Imrétől (06-30-9652-462) vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Imre Leventétől a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címről

A papír alapú Nyilatkozatot és az Excel állomány aláírt B oldalát a MAFOSZ 2051 Biatorbágy, Jókai u. 12. címére kell küldeni.

***************************************************

A FIAP dokumentáció ellenőrző listája letöltehető a MAFOSZ oldaláról. Használata nem kötelező, de az ellenőrzések során ez alapján végezzük a leadott anyagok ellenőrzését. 
Amennyiben a beadott minősítési igénylés hiányos, akkor hiánypótlásra visszaküldjük és a teljes anyagot újra kell beadni, nem csak a hiánypótlást.